Peregrinatio Mariae - Bacãu, Izvoare (27-30 septembrie 2012)

Parohia Romano-Catolicã "Sfântul Francisc de Assisi", din Bacãu, cartierul Izvoare, a fost în sãrbãtoare: în perioada 27-30 septembrie 2012 au avut loc vizita icoanei miraculoase de la Cacica, misiuni populare ºi hramul comunitãþii, "Sfântul Francisc de Assisi".

Sfârºitul canicular de septembrie a prilejuit o întreitã sãrbãtoare pentru parohia noastrã ºi credem cã va rãmâne pentru mult timp întipãritã în inimile credincioºilor: Vizita icoanei miraculoase de la Cacica, misiunile populare, cu ocazia anului dedicat familiei ºi cãsãtoriei creºtine, ºi hramul comunitãþii, "Sfântul Francisc de Assisi". Preþ de câteva zile, biserica parohialã a devenit neîncãpãtoare, datoritã prezenþei unui numãr mare de credincioºi ºi preoþi, dornici sã participe la o asemenea manifestare a credinþei.

Sãrbãtoare a început în ziua de joi, 27 septembrie 2012, când comunitatea parohialã, în frunte cu PS Petru Gherghel, alãturi de pãrintele paroh Andrei Cocianga ºi de preoþii din decanat, ca o familie în pragul unei sãrbãtori, a aºteptat sosirea icoanei, moment emoþionant care a avut loc la puþin timp înainte de sfânta Liturghie de searã.

"Fii binecuvântatã, Preasfântã Fecioarã Marie, care astãzi vii în vizitã la noi...sã-i întâlneºti pe fii tãi. Marie, Mama noastrã, te aºteptãm cu bucurie, ºi dorim ca ºi noi sã creºtem în credinþã, sã ne bucurãm de prezenþa ta, ca prin tine sã ajungem la Fiul tãu, Mântuitorul nostru"...

Dupã rugãciunea rostitã de episcopul nostru în faþa icoanei de la Cacica, a urmat salutul rostit de pãrintele paroh ºi rugãciunea unei familii din parohie, adresatã sfintei Fecioare. Apoi, la Liturghie, Preasfinþitul Petru Gherghel a îndemnat la încredere în mijlocirea Maicii Preacurate, a cãrei rugãciune atrage milostivirea divinã.

Au urmat trei zile de misiuni populare, cu predici tematice, în care pãrintele predicator Anton Diacu a scos în evidenþã legãtura indisolubilã între Isus ºi Maica sa Preasfântã, între familia creºtinã ºi Maria, precum ºi rolul rugãciunii ºi al convertirii în familie.

Sâmbãtã seara, dupã Liturghia prezidatã de pr. Isidor Dâscã, decan de Bacãu, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului, pe strãzile cartierului ºi în incinta parohiei, timp în care s-a recitat sfântul Rozariu ºi s-au intonat cântece mariane.

Sãrbãtoarea noastrã s-a încheiat duminicã, 30 septembrie 2012, zi în care am celebrat hramul comunitãþii, în prezenþa unui numãr impresionant de preoþi ºi credincioºi din Bacãu. La sfârºitul sfintelor celebrãri, pãrintele paroh a mulþumit tuturor pentru reuºita acestei manifestãri publice de credinþã.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Comunitatea parohialã "Sfântul Francisc de Assisi" din Bacãu-Izvoare