Pelerinajul credincioşilor din Roman

În Anul Sfânt al Milostivirii, peste 500 de credincioşi din parohiile "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" "Inima Neprihănită a Mariei", "Fericitul Ieremia Valahul" şi "Isus Bunul Păstor", toate din Roman, în frunte cu preoţii parohi, Pavel Chelarul, Ionel Roşu, Francisc Fărcăşel şi Sorin Brandiu, au mers împreună, în ziua de sâmbătă, 3 septembrie 2016, la sanctuarul de la Cacica pentru a o întâlni pe Maica Milostivirii.

Aici am avut ocazia să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile primite, să-i cerem prin mijlocirea mamei sale noi haruri atât pentru noi, cât şi pentru cei dragi ai noştri: pentru copii şi tineri, pentru familii.

Întâmpinaţi cu mult drag de către pr. Mitică Baltag, am trecut prin poarta sfântă, am participat la sfânta Liturghie şi la adoraţia euharistică, primind indulgenţa jubiliară.

La sfârşitul celebrărilor, preoţii prezenţi la altar ne-au dat binecuvântarea finală.

Ne-am întors acasă pentru a pune în practică faptele de milostenie: "Mergi şi fă şi tu la fel!" (Lc 10,36-38).

"Milostivirea... este un drum care porneşte de la inimă pentru a ajunge la mâini", spunea papa Francisc, adică trebuie să devină acţiune, practică, îngrijire a celuilalt, a nevoii sale, a suferinţei sale.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Prof. Vicenţiu Ciocan