Sfinţire de clopot în biserica filialei Păltinoasa

Duminică, 22 noiembrie 2015, a fost o zi de mare sărbătoare pentru biserica catolică "Înălţarea Domnului" din Păltinoasa - filiala Parohiei Cacica, jud. Suceava. Credincioşii catolici din Păltinoasa, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, dar şi în costume populare poloneze, împreună cu părintele paroh Anton Daniel Lucaci, au avut bucuria ca, de sărbătoarea Cristos, Regele Universului, să îl primească pe Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, pentru a prezida sfânta Liturghie cu ocazia sfinţirii noului clopot.

La celebrare au participat şi preoţi din comunităţile catolice vecine. Evenimentul a fost însufleţit de corul comunităţii, dar şi de toţi cei prezenţi de la mic la mare.

În cuvântul rostit de Preasfinţitul Aurel Percă, credincioşii au sesizat îndemnul înflăcărat de a răspunde la glasul clopotului care ne cheamă la biserică pentru celebrarea sfintei Liturghii, primirea sacramentelor, spre a-l preamări pe Tatăl ceresc prin rugăciune, cântece şi o viaţă spirituală exemplară şi eficientă.

Părintele paroh Anton Daniel Lucaci a mulţumit Preasfinţitului Aurel Percă pentru prezenţa şi celebrarea sfintei Liturghii, rugăciunile de la evenimentul de sfinţire al clopotului, preoţilor prezenţi, credincioşilor, binefăcătorilor pentru generozitatea inimii, corului şi tuturor celor implicaţi la această frumoasă zi, care a umplut de fericire spirituală fiinţa şi sufletul fiecăruia.

Frumoasa sărbătoare a fost încheiată de o adoraţie la preasfântul sacrament.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Tereza Solcan