Liturghie de mulţumire a preoţilor nou-sfinţiţi

Preoţii sfinţiţi la 24 iunie 2015 au celebrat o Liturghie de mulţumire marţi, 28 iulie 2015, la ora 19.00, în sanctuarul marian de la Cacica. La celebrare au participat şi pr. Cristian Pal împreună cu pr. Flavian Enăşcuţ - reprezentanţi ai conventului din Cacica - precum şi credincioşi din Cacica.

Preoţii din promoţia 2015 care au absolvit Institutul Teologic din Iaşi, după ce au primit numirile din partea păstorului diecezei la sfârşitul sfintei Liturghii care a fost celebrată marţi, 28 iulie 2015, la ora 10.30, în biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iugani, s-au adunat în seara aceleaşi zile în biserica din Cacica pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru darul primit şi sfintei Fecioare Maria pentru grija maternă pe care a avut-o faţă de ei.

Bucuria revederii şi entuziasmul cu care noii preoţi pornesc la drum s-a văzut pe chipul fiecăruia. Această "Liturghie de primiţie" în comunitatea din Cacica a fost o celebrare frumoasă şi emoţionantă atât pentru preoţii din altar, cât şi pentru toţi cei prezenţi în biserică. Simpatia şi bucuria cu care credincioşii i-au înconjurat pe noii prezbiteri le-a arătat acestora cât de iubiţi şi preţuiţi sunt preoţii de către cei care formează poporul lui Dumnezeu.

Un gând special de mulţumire preoţilor şi comunităţii din Cacica care au oferit posibilitatea noilor preoţi de a celebra o Liturghie în acest loc de pelerinaj!

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Tarciziu Erdeş