Colindători ieşeni la sanctuarul Maicii Domnului

Corul "Juvenes Ecclesiae", corul tinerilor catedralei romano-catolice din Iaşi, a încântat inimile, sufletele şi auzul tuturor celor care au păşit pragul bazilicii minor în seara de sâmbătă, 13 decembrie 2014. Tinerii colindători au susţinut un concert de colinde la invitaţia părintelui rector şi paroh, Romuald Bulai, cu prilejul încetării mandatului şi a încheierii activităţii pe care a desfăşurat-o la Cacica, începând cu anul 2002, anul în care a fost numit şi propus de către superiori pentru a sluji la sanctuar.

Timp de o oră şi jumătate, cei peste 60 de membri ai corului au încântat un public numeros, venit pentru a-l saluta pe părintele Romuald Bulai.

Concertul a început la ora 17.00 şi în program au fost cuprinse colinde din repertoriul românesc şi internaţional, dar şi urări de Anul Nou.

Pe parcurs, reprezentanţii corului "Juvenes Ecclesiae" au prezentat publicului fiecare moment, iar pe lângă tinerii şi tinerele din cor, la spectacol şi-au adus contribuţia un trompetist şi mai mulţi violonişti.

Aflat la final de mandat la Cacica, părintele Romuald Bulai a ţinut să mulţumească tuturor celor cu care a colaborat de-a lungul timpului şi care i-au sprijinit proiectele care au vizat basilica minor din Cacica, de la deputaţi şi până la autorităţi locale şi judeţene. "Acest spectacol este închinat oamenilor din Cacica, din această parohie în care am slujit timp de aproape 13 ani, iar concertul este un dar pentru credincioşii de aici", a spus părintele printre altele în cuvântul de salut şi mulţumire adresat tuturor celor prezenţi.

La rândul său, deputatul Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, a ţinut să-i mulţumească părintelui Romuald pentru tot ceea ce a făcut pentru Cacica.

"Au fost momente şi mai grele şi mai frumoase aici la Cacica. Am restaurat icoana Maicii Domnului la Częstochowa după câteva sute de ani, am contribuit la realizarea Piaţetei «Ioan Paul al II-lea», dar am derulat şi alte proiecte importante. Pentru noi, părintele Romuald Bulai are deschisă mereu poarta aici, la Cacica. Vă mulţumim că aţi contribuit spiritual şi material la tot ceea ce înseamnă Cacica acum", a spus deputatul Ghervazen Longher.

Prezent pentru predarea simbolică a mandatului, PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, i-a mulţumit şi l-a felicitat spunând: "Munca părintelui Romuald a fost una extrem de laborioasă şi trebuie să o continuăm aici. Îi mulţumim pentru că a făcut tot ce s-a putut pentru creşterea numărului de pelerini, dar şi pentru că le-a deschis o poartă credincioşilor şi celor care o caută pe Maica Domnului".

Duminică, 14 decembrie 2014, la ora 11.00, părintele Romuald Bulai a celebrat sfânta Liturghie de rămas bun în sanctuar, după ce în prealabil, la ora 9.30 a celebrat sfânta Liturghie, tot cu aceeaşi intenţie, pentru credincioşii din biserica filială a Parohiei Cacica, aflată în localitatea Păltinoasa.

Pr. Cristian Pal