Papa Francisc a binecuvântat noile veşminte şi coroane ale Icoanei Maicii Domnului de la Cacica

Papa Francisc a binecuvântat noile veşminte şi coroane ale Icoanei Maicii Domnului de la Cacica, în cadrul audienţei generale de la Vatican, în ziua de 30 aprilie 2014, fiindu-i prezentate de o delegaţie condusă de PS Petru Gherghel.

Noile veşminte şi coroane ale Icoanei de la Cacica au fost realizate de artişti de la sanctuarul Maicii Domnului de la Czestochowa şi de la Gdansk, în Polonia. Încoronarea oficială a Icoanei de la Cacica va avea loc cu ocazia pelerinajului internaţional de la 15 august 2014.

Din grupul de pelerini prezenţi miercuri, 30 aprilie, la audienţa generală a papei Francisc, mai făceau parte rectorul sanctuarului de la Cacica, pr. Romuald Bulai, OFMconv., deputatul minorităţii polone în Parlamentul României, Ghervazen Longher, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi, de la Roma şi din România. Pelerinii au participat şi la canonizarea papilor Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea, din 27 aprilie 2014.

Imagini de la acest eveniment puteţi vedea în [ albumul foto ]

În legătură cu pelerinajul la Roma, redacţia română Radio Vatican a realizat un amplu interviu cu PS Petru Gherghel. În playerul alăturat puteţi asculta înregistrarea primei părţi a interviului, preluat de la Radio Vatican.