Peregrinatio Mariae la final - Baraţi

În cea de-a treia săptămână a Adventului, mai precis în perioada 15-18 decembrie 2013, credincioşii Parohiei Baraţi au avut parte de o dublă binecuvântare, deoarece această perioadă a cumulat două mari evenimente: vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica şi perioada misiunilor populare.

Momente de mare har am trăit împreună cu părintele predicator, Ştefan Vacaru, paroh de Barticeşti, când am meditat despre familia creştină a zilelor noastre, având în faţă modelul perfect, familia lui Isus şi totodată una dintre cele mai dragi fiinţe, Maria, reprezentată atât prin statuia de la Baraţi, cât şi prin icoana de la Cacica.

Punctul central al acestor zile a fost ziua de marţi, când după sfânta Liturghie s-a mers în procesiune pe uliţele satului cu icoana de la Cacica, după care tinerii au ţinut un moment de rugăciune în cinstea Maicii Domnului.

La Liturghia de încheiere a acestor zile, Preasfinţitul Petru Gherghel a afirmat că ,,Baraţiul este casa Maicii Domnului din Moldova". Mulţumim că am primit această onoare, la fel cum mulţumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a acestor zile.

Cu totul al tău, Marie!

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Florin Breahnă