Peregrinatio Mariae - Bacău - Măgura

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013, în timp ce icoana de la Cacica a sfintei Fecioare se găsea oficial în biserica franciscană din str. Arcadie Şeptilici, care se găseşte pe teritoriul noii parohii Bacău - Măgura, cu bunăvoinţa organizatorilor, icoana a fost purtată şi în biserica mănăstirii "Sfânta Faţă".

Momentan, biserica mănăstirii "Sfânta Faţă" este folosită de noua parohie ca biserică parohială, în aşteptarea ca sfânta Fecioară să ne arate calea pentru a construi un lăcaş parohial propriu comunităţii Măgura).

Cu explicabilă nerăbdare, icoana a fost întâmpinată de mica nouă comunitate parohială, care împreună cu oaspeţii casei (bătrâni sau bolnavi) au exultat ca Elisabeta: "De unde nouă acest dar, să vină la noi Maica Domnului nostru?". Majoritatea oaspeţilor structurii nu ar fi avut niciodată posibilitatea să se roage în prezenţa acestei icoane. Şi persoane care nu calcă în biserică, emoţionate, au venit şi s-au rugat împreună cu noi, bucurându-se de această vizită.

Am primit această ocazie ce ni s-a oferit ca pe un dar al Neprihănitei a cărei novenă am început-o în parohie în special cu oaspeţii îngrijiţi cu dragoste de surorile Congregaţiei "Sfânta Faţă".

Mulţumim celor care au avut această iniţiativă extraordinară şi celor care s-au implicat cu munca şi dăruire pentru realizarea ei.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Paul-Valerian Ţîmpu