Peregrinatio Mariae - Pleşa

În perioada 15-18 septembrie 2013, icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost în pelerinaj în Parohia "Sfânta Ana", nou înfiinţata parohie din Pleşa, judeţul Suceava. Au fost zile de binecuvântare şi de har, în care credincioşii din Pleşa împreună cu noul lor păstor, pr. Staszkovian Andrei, s-au strâns în jurul Mamei cereşti.

Credincioşii din Pleşa s-au pregătit pe îndelete pentru acest eveniment istoric, trăind o imensă bucurie sufletească. Odată cu sosirea icoanei sfintei Maria de la Cacica au început şi misiunile populare. La fiecare sfântă Liturghie, părintele predicator Iulian Robu a îndemnat toate familiile să o ia ca model pe sfânta Fecioară, căci ea este un model de credinţă, speranţă şi slujire pentru toate familiile creştine.

Pe parcursul acestor zile, localnicii au fost prezenţi în biserică, unde au găsit alinare şi mângâiere. Au format grupuri, au cântat Godzinki (Laudele către Maica Preasfântă), s-au rugat Rozariul şi diferite rugăciuni, au purtat icoana sfintei Fecioare prin sat, cerând ajutorul şi ocrotirea Mamei noastre cereşti.

Aceste zile au fost un bun prilej de a ne întări credinţa şi de a ne apropia de sfânta Fecioară, rugându-ne cu ardoare şi mulţumindu-i că întotdeauna este alături de noi, că ne ocroteşte şi ne iubeşte necondiţionat. Acest timp binecuvântat ne-a învăţat să ne punem nădejdea şi toată încrederea în Maica noastră, care mijloceşte pentru noi şi dăruieşte tuturor familiilor pace şi linişte, pentru a putea trăi ca adevărate familii creştine, având ca model preasfânta familie din Nazaret.

Regina familiei, mijloceşte pentru noi!

Cristina Alexandrovici

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]