Liturghie de mulţumire a preoţilor nou-sfinţiţi

Doisprezece preoţi nou-sfinţiţi au celebrat o Liturghie de mulţumire vineri, 26 iulie 2013, la ora 19.00 în sanctuarul marian de la Cacica. La celebrare au participat şi pr. Cristian Pal, reprezentant al conventului din Cacica, şi pr. Laurenţiu Dăncuţă, reprezentant al Seminarului din Iaşi, precum şi credincioşi din Cacica.

Preoţii din promoţia 2013 care am absolvit Institutul Teologic din Iaşi ne-am adunat în seara zilei de vineri în biserica din Cacica pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru darul primit şi sfintei Fecioare Maria pentru grija maternă pe care a avut-o faţă de noi.

Cu zâmbetul pe buze şi cu bucurie în suflet ne-am adunat la sanctuarul marian de la Cacica. Am avut o bucurie dublă. Mai întâi faptul că ne revedeam şi apoi pentru că celebram prima sfântă Liturghie la Cacica.

Pr. Cristian Pal a numit această celebrare o Liturghie de primiţie în comunitatea din Cacica. A fost o celebrare frumoasă pentru noi, dar şi pentru credincioşii prezenţi în biserică. Citeam pe chipurile lor bucurie şi simpatie faţă de noi. Unii dintre ei şi-au exprimat această bucurie prin cuvinte, alţii şi-au exprimat-o printr-un zâmbet. Răspundeam cu un zâmbet şi ştiam că Dumnezeu ne-a chemat pentru ei.

Mulţumim preoţilor şi comunităţii din Cacica că ne-au oferit posibilitatea de a celebra o Liturghie în acest loc de pelerinaj!

Pr. Claudiu Bulai