Copii şi adulţi din Bacău în pelerinaj la Cacica

Sâmbătă, 8 iunie 2013, în sărbătoarea Inima Neprihănită a Preasfintei Fecioare Maria, un grup frumos de credincioşi din Parohia Bacău "Sfânta Cruce", mai exact 26 de copii care au făcut anul acesta Prima Sfântă Împărtăşanie, împreună cu părinţii lor, însoţiţi de părintele vicar Marius Adam, sr. Silvia şi sr. Ida de la Surorile "Maria Bambina" am plecat în pelerinaj la Cacica.

În drum spre Cacica am cântat, ne-am rugat sfântul Rozariu şi am căutat să explicăm semnificaţia unui pelerinaj în drumul de credinţă.

Părintele Cristian Pal, responsabil de la sanctuar, ne-a întâmpinat cu multă bucurie, s-a rugat împreună cu noi după care s-a pus la dispoziţie la scaunul de spovadă, unde îl aşteptau nerăbdători credincioşi însetaţi de harul sfinţitor.

Sfânta Liturghie celebrată de pr. Marius a fost înflăcărată de cântările însufleţite şi participarea entuziastă a tuturor. Invitaţia de a ne lăsa introduşi în inima de mama a Sfintei Fecioare care bate în acelaşi ritm cu inima Fiului său dumnezeiesc, ne-a încurajat să ne apropiem cu mai multă deschidere de Maria care ne aşteaptă cu braţele deschise pe noi toţi, fii ai Bisericii şi fraţi cu Isus Cristos.

Consfinţirea familiilor prezente şi a fiecăruia în parte făcute la sfârşitul sfintei Liturghii am făcut-o cu gânduri de mare credinţă şi de mare încredere, cu gânduri de apropiere de Dumnezeu, recunoscători pentru acest mare dar al credinţei.

Providenţial a fost că Icoana Maicii Domnului era acasă ca şi cum ne aştepta pe noi.

În pauza de masă copiii împreună cu o parte din părinţi au mers în mina de sare bucurându-se şi de terenul de joacă de acolo.

Pelerinajul a continuat cu vizitarea mănăstirii Voroneţ unde, prin explicarea picturii din interiorul şi de pe pereţii din exterior, am reaprofundat marele adevăr de credinţă al vieţii şi al învierii în planul lui Dumnezeu.

În acest minunat şi deosebit pelerinaj l-am întâlnit pe Dumnezeu, pe Mama noastră, sfânta Fecioară Maria, şi am căpătat noi puteri în purtarea crucii şi a responsabilităţii de fiecare zi în trăirea credinţei în Cristos.

Tot programul zilei care a culminat cu sfânta Liturghie a fost deosebit. Ne-a ajutat să ne simţim ca "într-o familie unită". Sfânta Fecioară ne-a unit pe toţi şi am fost împreună: familii, preoţi, surori ca o unică familie. Mulţumim lui Dumnezeu pentru această zi. Mulţumim părintelui, surorilor, mulţumim Mamei noastre cereşti care ne-a aşteptat şi a fost acasă, mulţumim că ne-a adunat în familia şi în inima ei.

Pr. Marius Adam şi sr. Silvia Brandiu (SMB)

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]