Peregrinatio Mariae - Cotnari

În perioada 2-5 iunie 2013, credincioşii catolici din Cotnari au avut bucuria de a o primi în mijlocul lor pe sfânta Fecioară Maria prin intermediul veneratei icoane de la Cacica. Cu această ocazie au avut loc şi misiuni populare cu tema "Credinţa în familie" ţinute de părintele Alois Moraru.

Biserica a devenit un sanctuar plin de lumină şi credinţă odată cu sosirea icoanei miraculoase! Aceste zile de sărbătoare, îmbrăcate parcă într-un veşmânt alb, le-au adus cotnărenilor un strop de bucurie şi speranţă în suflete.

În mod evident misiunile au avut drept ţintă descoperirea lui Dumnezeu: "Noi nu suntem numai carne, ci şi spirit!" Ca să-ţi descoperi mai mult latura creştină, ca să o explorezi, să o perfecţionezi, ai nevoie de Dumnezeu, iar Sfânta Fecioară Maria este ca o punte, ca o scară, ca un drum pietruit şi sigur până la Divinitate. Iar credincioşii s-au rugat mult în aceste zile sfintei Fecioare şi prin ea au simţit că au primit multe haruri de la bunul Dumnezeu.

În aceste trei zile de misiuni populare, credincioşii au învăţat ce înseamnă viaţă de familie, care sunt valorile familiei creştine, importanţa iubirii în viaţa de familie, cum să se păstreze unitatea în familie, scopul transmiterii vieţii, dar şi piedicile care apar în familie, între relaţiile dintre membrii ei.

Deşi icoana a poposit numai trei zile, chipul Maicii Preasfinte s-a întipărit în sufletele şi minţile enoriaşilor catolici, făcând ca despărţirea de Preacurata să fie una presărată cu lacrimi.

În ultima zi de misiuni am avut bucuria sa-l avem în mijlocul nostru şi pe Preasfinţitul Petru Gherghel care ne-a încurajat să ducem credinţa strămoşilor noştri mai departe şi să nu ne fie frică să mărturisim crezul nostru tuturor.

Mulţumim preasfinţitului, părintelui predicator, părintelui paroh, preoţilor care au participat la Liturghii, tuturor credincioşilor care şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a programului liturgic, dar mai ales mulţumim Bunului Dumnezeu pentru harurile ce le-am primit prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Sărut mâna, draga mea Măicuţă Marie!

Diana Andreea Ungureanu

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]