Peregrinatio Mariae - Comăneşti

Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Comăneşti a fost gazda icoanei de la Cacica în perioada 19-22 mai 2013.

Comunitatea de catolici din Comăneşti s-au adunat duminică, 19 mai 2013, în faţa bisericii, cu inima vibrând de emoţie şi nerăbdare pentru a întâmpina icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Icoana a sosit în jurul orei 18.00.

Programul celebrărilor din aceste zile a constat în recitarea sfântului Rozariu zilnic la ora 11.00, urmat de un moment de adoraţie euharistică. De asemenea, în fiecare seară s-a celebrat sfânta Liturghie la ora 18.00. În fiecare seară au fost predicatori care le-au vorbit credincioşilor despre rolul sfintei Fecioare Maria în viaţa noastră.

O seară deosebită a fost cea de marţi, 21 mai, când după sfânta Liturghie toţi cei din biserică am pornit în procesiune pe străzile oraşului. A fost un moment deosebit să vezi mărturisirea de credinţă a celor care au participat la procesiune. Pe toată durata procesiunii ei au cântat şi s-au rugat sfintei Fecioare pentru ei, pentru cei dragi ai lor, vii sau răposaţi, şi pentru binele oraşului şi al locuitorilor săi.

În toate aceste zile celebrările liturgice au fost animate de corul Parohiei.

Biserica a fost deschisă tot timpul pentru cei care doreau să intre şi să-i prezinte sfintei Fecioare cererile personale. Au fost numeroşi cei care s-au apropiat în aceste zile de Mama noastră cerească, iar printre ei s-au aflat şi grupuri de copii şi tineri care au venit în mod organizat de la şcoală pentru a se ruga Măicuţei noastre.

Despărţirea de icoana de la Cacica a fost un moment aparte. Cu toţii simţeau parcă o strângere de inimă că trebuie să plece, dar totodată cu toţii erau fericiţi că ea a fost în mijlocul lor pentru câteva zile. Având în suflet astfel de sentimente contrare cei prezenţi i-au prezentat sfintei Fecioare încă odată rugăciunile lor, după care au însoţit icoana până la maşina care a dus icoana înapoi la Cacica, urmând ca de acolo să meargă în localitatea Talpa.

Claudiu Bulai

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]