Peregrinatio Mariae - Coman

În frumoasa lună mai dedicată Preasfintei Fecioare Maria, Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Coman a avut deosebita bucurie de a avea în mijlocul ei în perioada 16-19 mai 2013 Icoana Maicii Domnului de la Cacica.

La sosirea icoanei a fost prezent şi PS Aurel Percă care împreună cu pr. paroh Daniel Cobzaru şi alţi preoţi prezenţi înconjuraţi de o mulţime de credincioşi îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, purtând în mâini rozariul şi câte o floare, au primit cu deosebit respect şi drag icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Dacă până acuma mergeam noi în pelerinaj la Maica Domnului, de data aceasta a venit ea la noi.

În faţa icoanei, în toată această perioadă s-au perindat sute de credincioşi, atât localnici, cât şi oaspeţi de prin parohiile vecine, pe feţele cărora se putea citi o bucurie imensă, poate chiar unică de a avea în mijlocul lor icoana Maicii Domnului de la Cacica. Fiecare dintre ei i-a spus atât bucuriile cât şi necazurile şi i-a cerut ajutorul pentru a putea fi însoţiţi de prezenţa şi ajutorul ei şi pe mai departe.

Ca să fie bucuria şi mai mare, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost dusă şi în filialele Bârzuleşti şi Pietricica, unde, pe lângă credincioşii catolici, au fost prezenţi şi cei ortodocşi, care deopotrivă au ridicat rugi fierbinţi spre cer cerând ajutorul şi mijlocirea Mamei Cereşti.

Pe tot parcursul acestor zile de exerciţii spirituale, pr. Fabian Doboş a vorbit cinstitorilor Maicii Domnului prezenţi la sfintele Liturghii despre: "Credinţa Mariei", "Familia - prima Biserică", "Familia creştină / familia păgână", "Comunitatea - trupul mistic al lui Isus Cristos", "Comunitatea - lumini şi umbre", "Duhul Sfânt - iubirea ce ne leagă în familie şi comunitate.

Duminică, 19 mai, în jurul orei 15.00, credincioşii s-au adunat în biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină" pentru a-şi lua rămas bun de la Icoana Maicii Domnului printr-o scurtă ceremonie de rugăciuni şi cântece mariane conduse de părintele paroh.

Icoana Maicii Domnului de la Cacica a părăsit satul în aplauze şi mulţumiri urmând ca şi noi să-i întoarcem vizita.

Prof. Silvestru Butacu

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]