Peregrinatio Mariae - Traian (NT)

Perioada 31 ianuarie - 2 februarie 2013, pentru comunitatea creştină catolică din Parohia "Sfinţii Petru şi Paul" Traian, judeţul Neamţ, au fost adevărate zile de har şi binecuvântare datorită prezenţei veneratei icoane a sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Venirea ei în mijlocul nostru a fost ca un magnet care i-a mişcat şi răscolit pe toţi enoriaşii comunităţii, aşa ne putem explica prezenţa lor în număr foarte mare de la venire până la plecare.

Prezenţa ei a întărit în noi şi mai mult convingerea că ne este cu adevărat mamă, iar participarea la sfintele sacramente, la sfântul Rozariu, la sfânta Liturghie, la procesiunea pe uliţele satului ne-a făcut să înţelegem că rămâne pentru totdeauna la noi. Dar cum şi la noi a venit din altă parte, şi de la noi vrând-nevrând trebuie să plece în altă comunitate.

La ora plecării, credincioşii în număr foarte mare, după rugăciunea de încheiere, când au văzut că icoana este luată de la locul unde a stat şi este purtată spre ieşire, au rămas fără cuvinte, iar la plecarea maşinii au însoţit-o cu lacrimi în ochi.

Întorcându-mă din stradă spre biserică am întâlnit un om în vârstă proptit în ajutorul lui care era cârja şi l-am întrebat: "A fost obositor?" "Aşa-i, da, părinte, dar a meritat".

Aşa voi încheia şi eu: "A meritat" să trăim asemenea zile de har şi de binecuvântare.

Mulţumim bunului Dumnezeu, mulţumim Mamei noastre, mulţumim celor care au însoţit-o, mulţumim Preasfinţitului Aurel Percă pentru prezenţă, mulţumim cucernicilor părinţi care au participat la sfintele Spovezi şi la sfintele celebrări, mulţumim părintelui predicator Anton Damian de la Institutul Teologic Franciscan Roman şi nu în ultimul rând credincioşilor pentru participare, repet în număr foarte mare.

Domnul fie lăudat acum şi întotdeauna! Amin.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Petru Solomon