Peregrinatio Mariae - Tometi

n pelerinajul su prin Dieceza de Iasi, icoana miraculoas a Maicii Domnului de la Cacica a poposit i n parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Tometi, n perioada 20-23 decembrie 2012. Aceast vizit a Mamei cereti a fost nsoit de misiuni populare, predicator fiind pr. Petru Tama.

Pe parcursul celor patru zile de har credincioii parohiei au avut posibilitatea de a se pregati pentru srbtoarea bucuriei naterii Mntuitorului mpreun cu Fecioara Maria care, aa cum a subliniat printele predicator, este aproape de fiecare familie n momentele de bucurie ct i n cele de tristee.

n seara de 20 decembrie 2012 ntreaga comunitate, alturi de printele paroh, am ateptat cu nerbdare icoana miraculoas care a ajuns nsoit de pr. Cochior Sebastian. Dup primirea veneratei icoane, s-a celebrat sfnta Liturghie n cadrul creia au nceput sfintele misiuni. Dup ce a expus n cteva cuvinte istoria incoanei Sfintei Fecioare de la Cacica, printele predicator a subliniat rolul i importana celei mai frumoase invenii a lui Dumnezeu: familia, realitatea n care El i proiecteaz imaginea iubirii sale, iubire fidel, statornic i rodnic.

Att vineri ct i smbt credinicioii comunitii din Tometi, i nu numai, au avut posibilitatea de a se ruga Mariei n mod personal i n mod comunitar rugaciunea Laudelor i sfntul Rozariu. Dei a fost foarte frig, smbt seara, dup sfnta Liturghie, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe strazile cartierului. A fost un moment de curaj n care credincioii, cu lumnari aprinse, i-au artat devotamentul fa de Fecioara Maria.

Vizita icoanei Fecioarei Maria de la Cacica i misiunile populare s-au ncheiat duminic, 23 decembrie 2012, cu sfnta Liturghie de la ora 11.00, pe care a prezidat-o PS Petru Gherghel.

Ca i urare, printele predicator ne-a dorit tuturor s avem familii sfinte ca astfel, Isus s gseasc un lca sfnt n fiecare familie. Ca amintire a acestui eveniment am primit o frumoas copie a veneratei icoane de la Cacica.

i mulumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har n care am avut posibilitatea de a medita mai mult asupra credinei n familiile noastre, de a ne ntlni cu Dumnezeu prin sacramente i, nu n ultimul rnd, de a cere Sfintei Fecioare s mijloceasc haruri pentru toate famiile din comunitatea noastr.

Sfnt Fecioar Marie de la Cacica, roag-te pentru noi i pentru familiile noastre.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]