Peregrinatio Mariae - Tomeºti

În pelerinajul sãu prin Dieceza de Iasi, icoana miraculoasã a Maicii Domnului de la Cacica a poposit ºi în parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Tomeºti, în perioada 20-23 decembrie 2012. Aceastã vizitã a Mamei cereºti a fost însoþitã de misiuni populare, predicator fiind pr. Petru Tamaº.

Pe parcursul celor patru zile de har credincioºii parohiei au avut posibilitatea de a se pregati pentru sãrbãtoarea bucuriei naºterii Mântuitorului împreunã cu Fecioara Maria care, aºa cum a subliniat pãrintele predicator, este aproape de fiecare familie în momentele de bucurie cât ºi în cele de tristeþe.

În seara de 20 decembrie 2012 întreaga comunitate, alãturi de pãrintele paroh, am aºteptat cu nerãbdare icoana miraculoasã care a ajuns însoþitã de pr. Cochior Sebastian. Dupã primirea veneratei icoane, s-a celebrat sfânta Liturghie în cadrul cãreia au început sfintele misiuni. Dupã ce a expus în câteva cuvinte istoria incoanei Sfintei Fecioare de la Cacica, pãrintele predicator a subliniat rolul ºi importanþa celei mai frumoase invenþii a lui Dumnezeu: familia, realitatea în care El îºi proiecteazã imaginea iubirii sale, iubire fidelã, statornicã ºi rodnicã.

Atât vineri cât ºi sâmbãtã credinicioºii comunitãþii din Tomeºti, ºi nu numai, au avut posibilitatea de a se ruga Mariei în mod personal ºi în mod comunitar rugaciunea Laudelor ºi sfântul Rozariu. Deºi a fost foarte frig, sâmbãtã seara, dupã sfânta Liturghie, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe strazile cartierului. A fost un moment de curaj în care credincioºii, cu lumânari aprinse, ºi-au arãtat devotamentul faþã de Fecioara Maria.

Vizita icoanei Fecioarei Maria de la Cacica ºi misiunile populare s-au încheiat duminicã, 23 decembrie 2012, cu sfânta Liturghie de la ora 11.00, pe care a prezidat-o PS Petru Gherghel.

Ca ºi urare, pãrintele predicator ne-a dorit tuturor sã avem familii sfinte ca astfel, Isus sã gãseascã un lãcaº sfânt în fiecare familie. Ca amintire a acestui eveniment am primit o frumoasã copie a veneratei icoane de la Cacica.

Îi mulþumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har în care am avut posibilitatea de a medita mai mult asupra credinþei în familiile noastre, de a ne întâlni cu Dumnezeu prin sacramente ºi, nu în ultimul rând, de a cere Sfintei Fecioare sã mijloceascã haruri pentru toate famiile din comunitatea noastrã.

Sfântã Fecioarã Marie de la Cacica, roagã-te pentru noi ºi pentru familiile noastre.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]