Peregrinatio Mariae - Chetri

n perioada 16-19 decembrie 2012, Parohia Chetri a trit momente de har, bucurie i evenimente sfinte.

n dup-amiaza zilei de 16 decembrie 2012, la ora 16.00, credincioii, mpreun cu pr. Gabriel Farca, decan de Traian, printele paroh Valeriu Ciorb i ali preoi au ntmpinat icoana miraculoas a sfintei Fecioare Maria de la sanctuarul din Cacica.

Dup primirea icoanei, s-a celebrat sfnta Liturghie, care a nsemnat i nceperea celor trei zile de misiuni populare.

n fiecare zi s-au celebrat cte dou sfinte Liturghii: la ora 9.00 i dup-amiaza la ora 16.00.

La aceste sfinte Liturghii comunitatea a avut parte de momente emoionante, pline de har i gnduri deosebite din partea printelui predicator Gabriel Farca. Prin cuvintele, sfaturile, exemplele date, ne-a deschis inima i sufletul, ca s nelegem mai profund taina sfintei Cstorii. A artat n predicile sale ncercrile vieii, necazurile care uneori duc la separarea a dou inimi unite n cstorie.

O alt tem a fost cea a credinei, fiind i n anul acestei virtui.

Misiunile s-au ncheiat n ziua de 19 decembrie cu sfnta Liturghie de la ora 16.00, la care a participat i PS Petru Gherghel.

La sfrit, printele paroh Valeriu Ciorb a mulumit episcopului pentru participare i pentru ncurajare. A mulumit i printelui predicator Gabriel Farca, druindu-i i un cadou: un ceas de perete, care indic timpul. Acest ceas are i un loca unde se poate pstra cheia sfnt cu care putem deschide poarta raiului. Printele a mulumit i celorlali preoi participani.

Mulumim tuturor celor care s-au ngrijit s avem parte de aceste zile sfinte.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Valentin Sptaru