Peregrinatio Mariae - Bacãu "Inima Neprihãnitã a Mariei"

În perioada 25-28 octombrie 2012 în Parohia "Inima Neprihãnitã a Mariei" din Bacãu (cartierul ªerbãneºti) au avut loc misiuni populare ºi vizita icoanei de la Cacica.

Încã o datã anul acesta, biserica nouã din Bacãu a îmbrãcat straie de sãrbãtoare, pentru cã joi seara, 25 octombrie, cu mic cu mare, am aºteptat cu înflãcãrare sosire icoanei de la Cacica ºi începutul misiunilor populare. Bucurie mare a cuprins întreaga comunitate când maºina care purta icoana sfintei Fecioare a intrat în curtea bisericii. Credincioºii prezenþi au întâmpinat-o cu ropote de aplauze.

Dupã rugãciunea rostitã de pãrintele Benone Farcaº, vicar general al Episcopiei de Chiºinãu, în faþa icoanei de la Cacica, a urmat salutul rostit de pãrintele paroh ºi rugãciunea unei familii din parohie, adresatã sfintei Fecioare. Apoi, la Liturghie, pãrintele predicator a îndemnat la încredere în mijlocirea Maicii Preacurate, a cãrei rugãciune atrage milostivirea divinã

Pãrintele Petru-Sebastian Tamaº ne-a ajutat sã reflectãm asupra familiei ºi a importanþei credinþei în familia creºtinã prin predicile sale tematice atât de frumoase ºi expresive, încât putem spune cã aceste zile de har s-au încheiat prea repede. Pe tot parcursul acestui timp în care Maica Domnului de la Cacica a fost prezentã în biserica noastrã ne-am simþit ca într-o familie.

În fiecare zi înainte de sfintele Liturghii s-a recitat sfântul Rozariu, care a fost condus pe rând de tinerii, copii, pãrinþii din comunitatea noastrã.

Sâmbãtã seara, dupã Liturghia prezidatã de pr. Isidor Dâscã, decan de Bacãu, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului, în jurul bisericii, timp în care s-au intonat cântece mariane.

Sãrbãtoarea noastrã s-a încheiat duminicã, 28 octombrie 2012, în prezenþa a zece preoþi ºi a unui numãr impresionant de credincioºi din Bacãu. La sfârºitul sfintelor celebrãri, pãrintele predicator a dat binecuvântarea pentru obþinerea indulgenþei plenare cu ocazia misiunilor, apoi pãrintele paroh a mulþumit tuturor pentru reuºita acestei manifestãri publice de credinþã.

Dupã sfânta Liturghie de încheiere, icoana a mai rãmas circa 45 de minute dupã care a fost purtatã cãtre maºinã în timp ce cânta cântece mariane ºi ropote de aplauz.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Comunitatea parohialã "Inima Neprihãnitã a Mariei"
din Bacãu-ªerbãneºti