Administrarea Mirului n Parohia Cacica

Sacramentul Mirului n Parohia "Adormirea Maicii Domnului" de la Cacica a fost administrat n cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, la un numr de 19 copii i tineri, n ziua de duminic, 30 septembrie 2012. Liturghia a fost prezidat de PS Aurel Perc, episcop auxiliar de Iai, iar n jurul episcopului cu aceast ocazie au concelebrat 14 preoi din parohiile vecine i ali invitai. Aceast srbtoare a fost precedat de alt Liturghie care a avut loc la Pltinoasa, unde a fost administrat Mirul la un numr de ase copii.

Candidaii, mpreun cu preoii din parohie, s-au pregtit timp de cteva luni pentru aceast mare srbtoare, ateptnd coborrea Duhului Sfnt asupra sufletelor lor, cu mare nerbdare, dar i cu bucuria unui nou nceput n viaa lor cretin. Au pregtit att lecturile, ct i rugciunea credincioilor, dar i ofertoriul unde au adus diferite daruri drept mulumire pentru aceast mare zi din viaa lor.

n timpul sfintei Liturghii, corul parohiei i candidaii au cntat cntece n cinstea Duhului Sfnt, dar i n cinstea sfintei Fecioare Maria, Mama lui Isus i Mama noastr cereasc, pe care o cinstim cu mare bucurie n sanctuarul din Cacica. PS Aurel Perc a vorbit la predic despre nsemntatea momentului care se celebreaz, scond n eviden rolul i importana prezenei Duhului Sfnt n viaa Bisericii i a credincioilor.

Momentul cel mai important i plin de emoii att pentru cei care urmau s primeasc sacramentul Mirului, ct i pentru nai a fost atunci cnd PS Aurel Perc i-a nsemnat cu sfnta Crism. La finalul sfintei Liturghii, Preasfinitul i-a ncurajat pe cei miruii, invitndu-i s mrturiseasc celor din jur credina i bucuria trit astzi, a urmat cuvntul de mulumire rostit de printele paroh, binecuvntarea acordat de Preasfinitul Aurel Perc i o fotografie de grup.

Cei miruii s-au ntors spre casele lor cu amintiri frumoase i cu bucurie n suflete.

Dumnezeu s le binecuvnteze viaa, lor i tuturor acelora care cred n el!

Mai multe imagini putei vedea n lbumele foto de la [ Pltinoasa ] i [ Sanctuarul Cacica ]

Pr. Sebastian Cochior