Pelerinajul biciclitilor la Cacica

Luni, 13 august 2012, la ora 8.30, n curtea Institutului Teologic Franciscan din Roman erau deja prezeni cei 84 de bicicliti, entuziati i plin de bucurie, conform cuvintelor sfntului Paul: "Bucurai-v mereu n Domnul" (Fil 4,4), chiar dac temperatura de afara era la 18 grade, iar vntul sufla i el.

ntre timp a avut loc semnarea formularelor de asumare pe proprie rspundere a tuturor situaiilor ce in de sntatea personal i corespunderea pe traseu cu precizrile ce in de organizare. De asemenea, eful Poliiei Rutiere a Municipiului Roman a intervenit pentru a oferi participanilor instructajul necesar pentru o circulaie regulamentar.

La ora 9.00, a avut loc deschiderea pelerinajului din partea PS Petru Gherghel, episcop de Iai, mpreun cu pr. Emilian Ctlin, OFMConv., provincial, i cu pr. Cristian Pal, organizatorul acestui pelerinaj al biciclitilor.

Dup un moment de rugciune i de binecuvntare a participanilor, Preasfinitul a ndemnat tinerii la un pelerinaj plcut, disciplinat i plin de bucurie n Domnul, cu scopul de a tri din plin bucuria Mariei pe care "cu toii mergem s o celebrm la sanctuarul de la Cacica, cu ocazia solemnitii «Adormirea Maicii Domnului»". Preasfinitul i-a ntrebat dac i-au luat pelerina cu ei, apoi a spus c pelerinaj vine de la termenul pelerin, aceea mantie care apr de ploaie i de vnt pe care o poart cu ei pelerinii... Apoi a mai continuat spunnd c pelerinajul este o imagine a vieii noastre ce ne reamintete c suntem cltori pe acest pmnt i c ne ndreptm mereu cu ncredere spre scopul nostru final, venicia. "Avem un drum al vieii pe care-l parcurgem uneori n bucurie, alteori n tristee, uneori cu speran, alteori cu team. Pe acest drum presrat uneori cu mpliniri, alteori cu decepii, Maria ne este mereu alturi. Maria ne ndreapt privirea i nzuina mereu spre Cristos, cuvntul divin, izvorul bucuriei adevrate. Bucuria Mariei s fie bucuria noastr i trirea Mariei s fie izvor al tririlor noastre, izvor al experimentrii bucuriei n Domnul".

La ora 9.30 a fost plecarea din curtea Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan spre Nisiporeti unde a avut loc, apoi, un moment de spiritualitate, biserica parohial.

Imagini din prima zi a pelerinajului putei vedea n [ albumul foto ]

Pr. Alexandru Olaru

* * * Traseul urmat de pelerinii bicicliti se gsete n pagina urmtoare.

Sosirea la Cacica

Dup o lung i anevoioas cltorie care a nceput la Roman, luni 13 august 2012, grupul de bicicliti pelerini a ajuns la Cacica mari, 14 august 2012, n cursul dimineii. Obosii, dar plini de entuziasm, biciclitii s-au bucurat de o primire clduroas att din partea PS Petru Gerghel, a pr. Iosif Pule, decan de Bucovina, a pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului de la Cacica, ct i a mulimii pelerinilor deja sosii la aceast srbtoare.

Dup ncheierea rugciunii de binecuvntare a pelerinilor bicicliti am reuit s culegem cteva impresii de la iubitorii sportului pe dou roi.

Imagini din a doua zi a pelerinajului putei vedea n [ albumul foto ]