Peregrinatio Mariae - Trgu Ocna (27-30 mai 2012)

ntr-o lun nchinat Maicii Domnului, iat c n ziua de Rusalii am avut bucuria de a o avea n comunitatea noastr pe sfnta Fecioar Maria prin icoana fctoare de minuni de la Cacica, care a poposit la noi, n Parohia Trgu Ocna, n perioada 27-30 mai 2012.

De la cei mai mici pn la cei mai mari am ncercat ca aceast srbtoare s fie ct mai frumoas prin implicarea fiecruia pentru a o primi aa cum se cuvine.

Am ateptat cu mult emoie i bucurie momentul n care mama noastr cereasc a ajuns n parohia noastr. mpreun cu printele Anton Encui, parohul nostru, i ceilali preoi invitai am ieit n ntmpinarea ei unde am avut ocazia de a simi dragostea ei de Mam.

A urmat sfnta Liturghie unde fiecare dintre noi i-a deschis sufletul n faa Maicii Domnului mulumindu-i pentru tot ce ne ofer i pentru grija ce ne-o poart. Printele predicator Toma Encu ne-a ndemnat ca pe parcursul acestor trei zile s ne apropiem ct mai mult de sfnta Fecioar, deoarece numai cu ajutorul ei putem fi alturi de Isus n toate ncercrile pe care le ntmpinm n viaa de zi cu zi. Astfel, printele ne-a ajutat s intrm n interiorul nostru i s meditm asupra credinei pe care o avem i la felul n care o trim.

Un alt moment important a fost ora marian pregtit de sr. Monica, asistenta noastr spiritual, i de noi, tinerii Aciunii Catolice, n care am ncercat s implicm ci mai muli copii,credincioi, dar i persoane consacrate. Copiii, tinerii i adulii au avut ocazia de a oferi o floare Maicii Preacuratei, simbol al iubirii desvrite mpreun cu rugciuni i cntri de slava n cinstea ei.

Chiar dac vremea nu a inut cu noi, am fost ntr-un numr mare de credincioi, catolici, dar i ortodoci la procesiunea nchinat Maicii Preasfinte pe strzile oraului nostru. La cntecul "Ave Maria", credincioii, neinnd cont de ploaia abundent, au ridicat florile i lumnrile pe care le aveau n mn, reprezentnd iubirea i respectul cu care noi o preuim cu adnc recunotin pentru binecuvntrile i harurile primite.

n ultima zi l-am avut n mijlocul nostru pe pr. Toma Rediu, decan de Trotu, care a celebrat sfnta Liturghie de ncheiere a pelerinajului.

Cel mai trist moment a fost atunci cnd fiecare dintre noi a contientizat c orele se scurg, iar momentul plecrii este tot mai aproape. n acel moment ne doream din adncul inimii noastre ca orele s treac ct mai greu, iar icoana Maicii Domnului s nu ne prseasc. ns, cu toate acestea Pr. Toma Encu ne-a alinat durerea din sufletele noastre spunndu-ne c sfnta Fecioara Maria nu ne va prsi niciodat, deoarece ea a fost, este i va fi mereu n mijlocul nostru, noi trebuie s ncercm s nu avem absene la "coala credinei", ci s fim adevrai elevi silitori.

nainte de a pleca icoana, printele paroh Anton Encui a ncheiat ntr-un mod solemn acest pelerinaj al icoanei de la Cacica printr-un moment de rugciune nchinat sfintei Fecioarei, unde credincioii, cu lacrimi n ochi, au nsoit-o pe Fecioara Maria pn la plecarea ei.

Mulumim, n primul rnd, Bunului Dumnezeu pentru aceste trei zile binecuvntate de har n care ne-am bucurat s o avem pe Fecioara Maria n comunitatea noastr.

Mulumim printelui Dumitru Patra, pentru c a avut bunvoina de a o aduce pe Mama noastr cereasc n mijlocul nostru i mai ales pentru invitaia adresat la sfrit credincioilor de a o vizita n sanctuarul marian de la Cacica.

Mulumim printelui predicator Toma Encu, pentru cuvintele nltoare i pline de Duh cu care ne-a uns sufletul i ne-a fcut s deschidem ochii la adevrata credin.

Nu l putem uita nici pe printele paroh Anton Encui, care a fcut ca aceste zile s fie ct mai frumoase i ne-a ndemnat s fim mereu alturi de Micua sfnt.

Tinerii Aciunii Catolice

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]