Pelerinaj la Cacica al studenþilor din Iaºi

Asociaþia Studenþilor Catolici din Iaºi (ASCI), în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolicã, au organizat Pelerinajul studenþilor la Cacica, în ziua de sâmbãtã, 26 mai 2012. Au participat aproximativ 100 de studenþi, 9 dintre ei din Camerun, Benin ºi Canada care studiazã în Iaºi.

Plecarea a fost dimineaþã la ora 7.00, iar la 10.30 am fost întâmpinaþi de pãrintele Romuald Bulai, rectorul bazilicii, adresându-ne câteva cuvinte de bun venit.

Programul a continuat cu recitarea sfântului Rozariu, animat de studenþii asociaþiei, continuând apoi cu sfânta Liturghie, celebratã de pr. Lucian Farcaº alãturi pr. Iosif Iacob ºi animatã de Corala "Gaudete" a Facultãþii de Teologie Romano-Catolicã din Iaºi.

Dupã acest moment, s-a luat prânzul ºi am vizitat împreunã salina din apropiere. A fost impresionant pentru cei care nu au mai avut aceastã oportunitate.

Plini de entuziasm ne-am reîntors în sactuar, unde a avut loc o orã de adoraþie pregãtitã de tinerii asociaþiei. Mesajul adoraþiei a fost ca fiecare tânãr sã-ºi descopere scopul vieþii sale prin intermediul credinþei. A fost un moment unic care va rãmâne în sufletul fiecãrui pelerin.

La plecare fiecare student a primit un semn de carte oferit de cãtre membrii asociaþiei.

La ora 17.00 am ajuns la Suceava, unde am vizitat puþin oraºul dupã care ne-am adunat în casa Domnului unde s-a celebrat sfânta Liturghie.

Dupã aceasta, la ora 19.00, am avut parte, împreunã cu comunitatea din Suceava, de un concert susþinut tot de Corala "Gaudete", dirijatã de domniºoara Petronela Andrieº, acompaniatã la orgã de Octavian Biºoc.

Dupã acest moment care a umplut sufletele de bucurie, am pornit spre Iaºi cu "bateriile încãrcate", pentru începerea sesiunii. Pentru noi, tinerii, a fost un bun prilej de a ne cunoaºte ºi de a aduce împreunã laudã ºi mulþumire lui Dumnezeu.

Mulþumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului, dar ºi celor care ºi-au manifestat disponibilitatea de a fi cu noi în aceastã zi.

Sperãm ca acest pelerinaj sã nu se încheie aici, ci sã aducã dupã sine ºi alte ocazii, care sã uneascã studenþii în rugãciune, la acest sanctuar marian.

Domnul sã ne ajute!

(ASCI ºi colaboratori: Mihaela, Simona, Paula, Adriana ºi Alina)

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

* * *

Impresii

-"Ideea unui pelerinaj al studenþilor la Cacica a fost ca o amintire de neuitat pentru noi, pentru cã am reuºit cu toþii sã oferim aceastã zi minunatã Tatãlui nostru ceresc. Studenþi ai mai multor facultãþi ne-am adunat împreunã ºi am preamãrit în rugãciuni ºi cântãri pe Maria, mama sfântã, cea a cãrei lunã îi este dedicatã. Atmosfera, sfânta Liturghie, adoraþia ºi bucuria întâlnirii cu regina noastrã au fost trãite intens de cãtre noi, de aceea þin sã-i mulþumesc Mãicuþei sfinte pentru optimismul pe care mi l-a oferit la sfârºitul acestei zile magnific" (Maria Apetri, Facultatea de Teologie Romano-Catolicã).

-"Pelerinajul de la Cacica pentru mine a fost o experienþã unicã. Începând cu sfânta Liturghie am simþit acel spirit pe care îl aºteptam sã-l reînnoiesc, sentimentul de liniºte sufleteascã. Am simþit o schimbare, o reîmprospãtare a sufletului, de care aveam nevoie. Mã bucur cã au fost persoane care au gândit sã ia o astfel de iniþiativã" (Ana-Maria Dãmoc, Facultatea de Filozofie).

-"Pentru mine pelerinajul de la Cacica a fost deosebit ºi totodatã ceva nou, deoarece a fost pentru prima datã când am fost acolo. M-am simþit foarte bine, ºi mi-a plãcut cã a fost fãcut special pentru tineri, cu aceastã ocazie putând sã cunoaºtem persoane noi. Aceastã zi a fost una specialã, în care am reuºit sã mã gândesc ºi sã reflectez la unele lucruri, care într-o zi obiºnuitã nu m-aº fi oprit din activitatea de zi cu zi sã mã gândesc la ele, o zi mai aproape de Dumnezeu. A fost un fel de «încãrcare a bateriilor» pentru momentele care vor urma" (Antonina Mãrtinaº, Facultatea de Educaþie Fizicã ºi Sport).

-"Sper sã se mai organizeze astfel de întâlniri cu tinerii. Mi-a plãcut foarte mult, am întâlnit persoane noi. Felicitãri din inima pentru adoraþie m-am simþit cu adevãrat extraordinar... a fost foarte bine pregãtitã! Am trãit din plin fiecare moment" (Mihaela Ciobanu, Facultatea de Teologie Romano-Catolicã).

-"A fost o zi deosebitã pentru mine, deoarece a fost prima oarã când am mers la Cacica; am auzit de pelerinajele de la Cacica, dar nu am avut ocazia sã merg niciodatã. Mã bucur mult cã am reuºit sã ajung acum cu studenþii" (Ramona Chelaru, FEEA).