Organizarea pelerinajului special pentru bolnavi la Cacica

Din iniiativa fericitului printe papa Ioan Paul al II-lea, ncepnd cu anul 1992, pentru ziua de 11 februarie, a fost instituit Ziua Mondial a Bolnavului, o zi special de rugciuni pentru bolnavi, prin care se dorete sensibilizarea credincioilor fa de cei care sufer.

Din dispoziia episcopului Petru Gherghel, din motive pastorale, Ziua Bolnavului se celebreaz n Dieceza de Iai n ziua de 13 mai, ziua apariiei Sfintei Fecioare Maria la Fatima.

i anul acesta, va fi organizat un pelerinaj special pentru bolnavi, la Cacica, n ziua de 12 mai. Organizatori vor fi: Oficiul pentru Pastoraia Sanitar al Episcopiei Romano-Catolice de Iai, n colaborare cu Serviciul de ngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica i parohiile Diecezei de Iai.

Preoii parohi i persoanele consacrate sunt rugate:

Pentru aceeai zi, invitaia clduroas de a participa la pelerinaj este adresat i personalului medical catolic al Diecezei de Iai. Prin prezena lor, medicii, asistenii medicali, personalul auxiliar medical, sunt chemai s contribuie la consolidarea comuniunii cu cei care sufer.

Programul pelerinajului la Cacica, din ziua de smbt, 12 mai 2012:

Pentru informaii suplimentare despre pelerinaj se poate lua legtura cu

Pr. Laureniu Dncu