Peregrinatio Mariae - Prgreti (29 martie - 1 aprilie 2012)

"Atunci cnd n familie nu exist Dumnezeu, nu exist nici iubirea dintre soi, iar familia poate fi iadul pe pmnt, dar poate fi i cerul pe pmnt, atunci cnd este iubire. Familia este indisolubil i sfnt; s nu lsm pe cel ru n familiile noastre prin pcatul de moarte, divor sau avort. Cristos a purtat crucea pn la capt, cu greu a urcat muntele Calvar i astfel este pentru noi toi un exemplu de urmat. Sacramentul Cstoriei se primete la biseric, de aceea Biserica trebuie s intervin n a salva familia, a o sfini i ntri n timpuri grele. Familia este chemat s triasc o via curat pentru ca s reziste n faa curentelor timpului nostru".

n perioada 29 martie - 1 aprilie 2012, n Parohia Romano-Catolic "Sfnt Fecioar Maria, Regin" din Prgaresti au avut loc patru zile de misiuni populare, dintre care n primele trei zile am avut bucuria de a avea n prezena noastr icoan venerat a Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Joi, 29 martie 2012, n jurul orei 18.00, n faa bisericii romano-catolice din Prgreti, parohul comunitii, printele Eugen Diac, alturi de pr. decan Toma Rediu i ali preoi invitai, primarul Gheorghi Marius Gabriel i un mare numr de credincioi, au primit n aplauze icoana Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. Dup primirea solemn a icoanei s-a celebrat sfnta Liturghie de deschidere a misiunilor populare, celebrarea fiind prezidat de pr. Toma Rediu, decan de Trotu, cu aceast ocazie ncepnd i seria de predici susinute de printele predicator Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfntul Iosif" din Iai.

Vineri, 30 martie 2012, au continuat predicile referitoare la familie i o veghe continu n fa icoanei Preasfintei Fecioare Maria.

Smbt, 31 martie 2012, icoana Preasfinte Fecioare Maria a fost purtat pe braele credincioilor ntr-o procesiune solemn pe drumurile satului cnd toi cu mic cu mare au purtat lumnri aprinse rugndu-se i cntnd din toat inim pentru a o preaslvi pe Sfnta Fecioar care este i patroan bisericii noastre.

Duminic, 1 aprilie 2012, cu ocazia "Duminicii Floriilor", am fost ncntai i de prezena Preasfinitului Aurel Perc, episcop auxiliar de Iai, care a prezidat sfnta Liturghie din aceast frumoas zi, marcnd i terminarea sfintelor misiuni.

Va rmne mereu n amintirea noastr aceast perioad frumoas i preioas de binecuvntare i har n care Fecioara Maria a revrsat toat iubirea sa peste comunitatea noastr.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Sorin-Alexandru Iulica i Sergiu-Vldu Matei