Peregrinatio Mariae - Dofteana (22-25 martie 2012)

Sub tematica "Familie, devino ceea ce eºti!", în perioada 22-25 martie 2012, în Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Dofteana, jud. Bacãu, au avut loc misiunile populare încununate de vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica.

Adevãrate zile de sãrbãtoare pentru membrii comunitãþii, dar ºi pentru pelerinii din localitãþile învecinate: catolici sau ortodocºi. Dacã la începutul sfintelor misiuni biserica era "plinã" ca într-o duminicã obiºnuitã, treptat, pânã la Liturghia de încheiere la a cãrei celebrare a participat ºi ep. Aurel Percã, aceasta a devenit neîncãpãtoare, în ultima zi cam o treime din cei prezenþi fiind nevoiþi sã asculte sfânta Liturghie de afarã. Într-adevãr, sfânta Fecioarã Maria ne-a adunat precum cloºca îºi aduna puii.

Prin strãdania sa, pãrintele predicator Iosif Enãºoae, prin predicile þinute, ne-a arãtat drumul de urmat, plecând de la convertire, mergând mai departe la iertare ºi spovadã, pe urmã ajungând la copiii din familia creºtinã, continuând itinerarul sãu la iubirea dintre soþi ºi la sfârºit dând posibilitatea fiecãruia de a alege raiul sau iadul.

Fiecare Liturghie a fost precedatã de rugãciunea sfântului Rozariu sau de Calea Sfintei Cruci, iar în timpul dintre aceste devoþiuni ºi celebrarea euharisticã, toþi participanþii au putut înãlþa în liniºte rugãciunile lor; copiii, îndrumaþi de profesorii de religie, tinerii într-o orã marianã alãturi de sr. Monica. Un moment deosebit a fost procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe o parte din strãzile localitãþii la care indiferent de religie, în frunte cu autoritãþile locale, cântau Ave, Ave Maria.

"Sincer sã fiu, la începutul acestor zile de har, dupã atâta pregãtire, îmi era teamã... Dar acum, când totul s-a terminat, mãrturisesc ºi mulþumesc Mãicuþei cã totul a ieºit impecabil. Nu mã aºteptam la o asemenea mobilizare din partea tuturor" sunt cuvintele pr. paroh Ioan Zediu care, dacã la început, vizibil emoþionat, abia reuºea sã îºi adune cuvintele, emoþie transmisã tuturor, chiar ºi pr. Cristi Pal, venit de la Cacica ºi obiºnuit cu asemenea evenimente, dupã mãrturia acestuia, la una din celebrãri, la rugãciunea de rãmas bun, pãstorul nostru a regretat cã totul s-a terminat aºa repede...

ªi noi, creºtinii acestei comunitãþi, mulþumim Domnului ºi implorãm mijlocirea preasfintei Fecioare Maria prin icoana miraculoasã de la Cacica, rugând-o sã ocroteascã familiile noastre pentru a deveni ceea ce sunt.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Florin Sansu