Peregrinatio Mariae - Fãrcãºeni (15-18 martie 2012)

În acest anotimp al primãverii, când soarele ne trimite razele sale de cãldurã ºi de luminã, când pãsãrile se întrec cu glasurile lor melodioase, Icoana miraculoasã a Macii Domnului de la Cacica a venit la ea "acasã", la Fãrcãºeni, în biserica "Adormirea Maicii Domnului", în perioada 15-18 martie 2012. Mama a venit pentru a-ºi mângâia ºi alina fiii lacrimilor ei.

În timpul sfânt al Postului Mare, înainte de sãrbãtoarea luminii, sãrbãtoarea Paºtelui, vrem ºi noi ca împreunã cu natura sã reînviem la viaþã, sã vinã primãvara, lumina, cãldura ºi în sufletele noastre.

Maria, Mama noastrã, a venit la noi pentru a ne invita pe toþi la ºcoala ei prin excelenþã ºi la ºcoala Fiului ei Isus Cristos, în Biserica una, sfântã, catolicã ºi apostolicã.

Cea "Neprihãnit Zãmislitã" este femeia "euharisticã", ea formeazã "o singurã inimã în rugãciune" (Fap 1,14) cu odraslele ei, cu noi, cu oamenii de bunãvoinþã, dupã cum ne aminteºte fericitul papã Ioan Paul al II-lea în enciclica Ecclesia de Eucharistia din anul 2003.

Dupã ce în alþi ani, noi am mers în pelerinaj la sanctuarul de la Cacica, pentru a o vizita pe mama lui Dumnezeu, acum, astãzi, în acest an 2012, ea a venit la noi pentru a ne transmite un gând important, o poruncã nouã a iubirii veºnice a lui Dumnezeu, testamentul ei spiritual: "Faceþi tot ce vã va spune" (In 2,5) Fiul meu, Isus Cristos. În acest îndemn se ascunde atitudinea de îmbrãþiºare a voinþei sfinte a lui Dumnezeu, Sfânta Înviere, trecerea de la pãcat la luminã, de la moarte la viaþã.

Icoana Miraculoasã iradiazã luminã în viaþa noastrã ºi noi pentru a fi luminã trebuie sã-l urmãm ºi sã-l ascultãm pe Fiul ei Isus Cristos calea, adevãrul ºi viaþa.

În aceste zile de har ºi binecuvântare am ascultat ºi am meditat cuvintele pãrintelui profesor Fabian Doboº, în sfântul timp al misiunilor.

Îi mulþumim Mariei cã nu ne-a uitat ºi a venit la noi, vom încerca zilnic sã recitãm sfântul Rozariu cu evlavie. Un gând de recunoºtinþã adresãm ºi Excelenþei sale Aurel Percã, episcop auxiliar, pentru cã a fost în mijlocul nostru, mulþumim preoþilor, fiii Mariei, Mama Preotului Veºnic. Întreaga comunitate este fericitã cã doar prin Maria putem ajunge la Isus Cristos, Regele, Domnul ºi Dumnezeul nostru.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Pr. Sergiu-Felician Hârja