Peregrinatio Mariae - Galbeni (4-7 martie 2012)

La începutul binecuvântat al Postului Mare, în perioada 4-7 martie 2012, comunitatea din Galbeni a trãit un moment de nou avânt pe drumul convertirii ºi al credinþei cu ocazia zilelor de misiuni populare. În acest timp de har am fost însoþiþi de prezenþa veneratei Icoane de la sanctuarul din Cacica, care ne-a însufleþit ºi mai mult sã parcurgem aceste zile de misiuni.

Bucuria ne-a fost sporitã ºi de prezenþa Preasfinþitului episcop auxiliar Aurel Percã, care a rãspuns invitaþiei noastre de a întâmpina venerata Icoana de la Cacica ºi de a binecuvânta zilele de misiuni.

Cuvintele de învãþãturã ale pr. Valeriu Ciorbã, parohul comunitãþii din Chetriº, ne-au predispus sã intrãm ºi mai mult în noi înºine, sã ne descoperim nimicnicia înaintea lui Dumnezeu ºi mãreþia la care am fost chemaþi, de a fi sfinþi, moºtenitori ai împãrãþiei cerului. Firul central al predicilor ne-a purtat în primã fazã de a face o analizã sufleteascã mai amãnunþitã, mai apoi pãrintele a accentuat rolul fundamental pe care îl are familia creºtinã în planul lui Dumnezeu.

Sperãm ca aceste zile de reînnoire spiritualã pentru comunitatea noastrã sã întãreascã credinþa, sã înflãcãreze speranþa, sã sporeascã iubirea fiecãruia dintre noi, ºi într-un mod deosebit a familiei creºtine.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Valeriu Ghiurca