Peregrinatio Mariae - Roman "Fericitul Ieremia Valahul" (23-26 februarie 2012)

Biserica "Fericitul Ieremia Valahul" din municipiul Roman a devenit din ce în ce mai neîncãpãtoare, pe parcursul misiunilor populare, ce au avut loc în perioada 23-26 februarie 2012.

În prezenþa veneratei imagini a Maicii Domnului de la Cacica, aflatã pentru prima datã la Roman, în cadrul "Peregrinatio Mariae" dedicat "Anului Familiei", sute de credincioºi din parohia noastrã, dar ºi din parohiile învecinate au þinut sã fie prezenþi zi de zi la rugãciunile ºi Liturghiile desfãºurate la începutul Postului Mare, pentru a urma îndemnul de la Miercurea Cenuºii "Convertiþi-vã ºi credeþi în evanghelie!"

Cu vocea caldã ºi calmã, prin cuvinte simple, dar pline de duioºie, prin parabole ºi învãþãminte, pãrintele predicator Cornel Cadar, încetul cu încetul, a pãtruns în inimile noastre, în casele noastre, în familiile noastre, pentru a reconstrui "oala" stricatã a familiei creºtine. Nu întâmplãtor în centrul mesajelor transmise a stat familia ºi cãsãtoria creºtinã, fundamente ale societãþii aflate în pericol, din cauza îndepãrtãrii de Dumnezeu.

Încetul cu încetul pr. Cornel ne-a reînvãþat legea iubirii de Dumnezeu ºi de aproapele, ne-a reînvãþat sã ne iubim unii pe alþii, sã ne iubim soþia sau soþul, sã ne iubim copii ºi pãrinþii.

Inimile noastre au tresãltat de bucurie în Dumnezeu mântuitorul nostru la fiecare sfântã Liturghie când invocam "Ocroteºte, Doamne, familiile noastre". În finalul fiecãrei Liturghii, plini de credinþã, am recitat rugãciunea dedicatã familiei, cerând ajutor în necazuri ºi ispitã, în mântuirea sufletului, dar mai ales ajutorul în a face din familie "un colþ de rai".

Procesiunea pe strãzile oraºului cu icoana Mariei, însoþitã de sutele de credincioºi cu lumânãrile aprinse în mâini, au aprins flacãra credinþei în alte sute de creºtini de alte confesiuni, care s-au alãturat procesiunii sau au ieºit la balcoanele apartamentelor, la porþile caselor, pentru a o saluta pe Preacurata ºi a-i cere ajutor.

Prezidatã de PS Aurel Percã, în prezenþa a peste 20 de preoþi, a unor oficialitãþi locale ºi a unei mulþimi impresionante de credincioºi, sfânta Liturghie pontificalã a fost un triumf al credinþei ºi al omagiului închinat Mãicuþei noastre din ceruri, reprezentatã prin icoana Maicii Domnului de la Cacica. Pr. Cristian Pal, reprezentantul Parohiei Cacica, a þinut sã mulþumeascã Parohiei "Fericitul Ieremia" pentru grija ºi credinþa cu care a fost primitã ºi cinstitã icoana Mariei, oferind o copie a acestei imagini a Maicii Domnului, pentru a fi prezentã permanent în mijlocul nostru.

"Omul sfinþeºte locul" ºi acest om nu poate fi altul decât pr. paroh Alois Moraru care, ajutat de pr. vicar Adrian Blãjuþã, de membrii Acþiunii Catolice ºi de alþi credincioºi, a fãcut posibile aceste misiuni populare desfãºurate la superlativ, iar în cuvântul sãu de încheiere a mulþumit tuturor celor prezenþi.

Radio Maria a transmis în direct de la Roman sfintele Liturghii de vineri ºi sâmbãtã de la ora 18.00 ºi sfânta Liturghie pontificalã de duminicã de la ora 11.00.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Prof. Vicenþiu Ciocan

În curând vom publica predicile de la aceste zile de misuni.