Peregrinatio Mariae - Berzunþi (16-19 februarie)

În perioada 16-19 februarie 2012, în Parohia Inima Neprihãnitã a Preacuratei Fecioare din Berzunþi, a poposit venerata icoanã a Maicii Domnului de la Cacica. În aceeaºi perioadã s-au þinut ºi misiunile populare, predicator fiind pãrintele decan de Bacãu, Isidor Dâscã. Prin cunoscuta-i elocinþã pãrintele a reuºit sã imprime în sufletele noastre atât o deosebitã evlavie faþã de Preacurata Fecioarã, cât ºi stimã faþã de valoarea persoanei umane, ce poartã în sine germenele veºniciei ºi faþã de familie, care este chematã sã devinã ceea ce este: icoanã a iubirii dintre Cristos ºi Bisericã, mireasa lui.

Duminicã, 19 februarie 2012, Liturghia de încheiere a misiunilor a fost prezidatã de Preasfinþitul Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi. În cuvântul de salut, Excelenþa sa a subliniat legãtura dintre cei trei ani dedicaþi familiei ºi cãsãtoriei creºtine ºi prezenþa icoanei de la sanctuarul din Cacica.

La ora 14.30, unii cu lacrimi în ochi, alþii cu vãdite emoþii, au salutat venerata icoanã, ce a pornit din nou la drum pentru a se întoarce din nou în Bazilica din Cacica.

Icoana a plecat, dar Maria, Maica Bisericii a fost ºi va rãmâne mereu cu noi, mãrturie fiind atât Biserica, ce are drept ocrotitoare Inima sa Neprihãnitã, cât ºi o copie a veneratei icoane, dãruitã de pãrintele Patraº Dumitru, delegat al sanctuarului cu ocazia acestui pelerinaj binecuvântat.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Pr. Robert Canceal