Peregrinatio Mariae - Bulai-Moara (28 ianuarie - 1 februarie 2012)

În al doilea an dedicat familiei, în Dieceza de Iaºi, dupã ce a vizitat mai multe parohii ale diecezei noastre, Preacurata Fecioarã Maria, prin venerata ei icoanã din sanctuarul de la Cacica, a poposit în perioada 28 ianuarie - 1 februarie 2012 în comunitatea din Bulai - Moara.

Icoana a ajuns duminicã seara, fiind întâmpinatã de Preasfinþitul Aurel Percã, pãrintele decan Iosif Pãuleþ, parohul comunitãþii pãrintele Iulian Ceobanu, de pãrinþii din decanat ºi de comunitatea catolicã din parohie.

În ciuda gerului nãprasnic, comunitatea adunatã cu mic cu mare a ieºit în întâmpinarea aceleia prin care a venit în lume mântuirea, în întâmpinarea celui mai mare ºi mai sfânt indicator spre Cristos. Deoarece Maria rãmâne de la început ºi pânã acum semnul ce ni-l indicã în modul cel mai clar ºi mai sigur pe Cristos, ne aratã voinþa lui, persoana ºi activitatea lui.

Însuºi Dumnezeu a venit pe acest drum marial la noi oamenii: Dumnezeu a voit sã vinã în lume prin aceastã femeie. De aceea, Maria rãmâne pentru Bisericã ºi pentru fiecare credincios cãlãuza spre Cristos. Dupã primire, a urmat sfânta Liturghie, concelebratã, prezidatã de Preasfinþitul Aurel, biserica fiind plinã cu toþi fiii Mariei, de toþi cei care ascultã de ea, când ne repetã: "Faceþi tot ce vã va spune" (In 2,5).

Au urmat apoi zilele binecuvântate, luni, marþi ºi miercuri, zile în care ne-am rugat mamei cereºti pentru familii. Pãrintele Irinel Iosif Iosub, parohul comunitãþii din Siret, prin predicile sale a încercat sã aducã un plus de luminã în jurul misterului care se þese în jurul familiei mult încercatã astãzi.

Miercuri seara, dupã sfânta Liturghie de searã, icoana miraculoasã ºi-a încheiat pelerinajul la Bulai - Moara, luând din nou drumul diecezei pentru a vizita ºi alte comunitãþi.

Mulþumim bunului Dumnezeu ºi Preacuratei pentru aceste zile de har, pentru acest timp sfânt. Sperãm cã am fãcut cu toþii un pas spre mântuirea noastrã ºi ne rugãm Domnului ca la timpul cuvenit sã ne întâlnim cu toþii în templul mãririi sale.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Pr. Iulian Ceobanu