Peregrinatio Mariae - Ghereti (15-18 decembrie 2011)

Dup ce a vizitat mai multe parohii din Dieceza de Iai, icoana Maicii Domnului de la Cacica a rmas pentru perioada 15-18 decembrie 2011 n Parohia "Trupul i Sngele Domnului"din Ghereti. Aceast primire a icoanei miraculoase s-a nscris n cadrul zilelor binecuvntate ale misiunilor populare.

Comunitatea din Ghereti a fost binecuvntat i vizitat: binecuvntat de Dumnezeu cu multe haruri n aceste zile i vizitat n primul de rnd de Maica Domnului de la Cacica, urmat mai apoi de attea persoane, laici i preoi, care au vizitat comunitatea noastr.

Pr. dr. Fabian Mriu, responsabil cu Oficiul pentru Familii din cadrul Arhidiecezei de Bucureti, ne-a introdus n frumoasa tematic a familiei i a cstoriei cretine. Cu entuziasm i competen, printele a subliniat faptul c familia este un dar al lui Dumnezeu care astzi este att de ameninat de attea pericole, din ce n ce mai subtile i mai neltoare. Printele a insistat asupra sfineniei familiei de astzi care trebuie s fie un exemplu pentru societatea actual. Tendinele deplasate ale modei, lipsa bunului sim care ptrunde prin attea mijloace, distanele dureroase dintre membrii familiei, divorul, adulterul sunt doar cteva din elementele care amenin tot mai mult familia. De asemenea printele a insistat asupra sacralitii vieii care trebuie aprat cu orice pre, nc de la nceputurile ei.

Joi seara, 15 decembrie 2011, am primit n mod solemn icoana Maicii Domnului de la Cacica, dup care a urmat sfnta Liturghie. n zilele de vineri i smbt programul a fost urmtorul: Liturghie la ora 10.00 i la ora 17.00, posibilitatea de spovad de la 8.30 pn la 12.00 i de la 15.00 la 20.00. Vineri seara, dup sfnta Liturghie, a urmat o procesiune cu icoana Maicii Domnului prin sat, moment n care ne-am rugat, am cntat, ne-am bucurat, purtnd n mini lumnri aprinse.

Sfintele misiuni s-au ncheiat cu Liturghia solemn de la ora 11.00 prezidat de PS Petru Gherghel, nconjurat de un sobor de preoi i muli credincioi. Preasfinitul i-a manifestat marea bucurie de a fi prezent la sfnta celebrare i a ndemnat credincioii s priveasc cu evlavie la dou icoane aezate n faa altarului, reprezentnd Sfnta Familie, respectiv icoana Maicii Domnului de la Cacica. Episcopul nostru a afirmat c aceste dou imagini sfinte trebuie s fie un reper solid n viaa de credin i o ncurajare pentru orice credincios, subliniind necesitatea prezenei lui Cristos n mijlocul fiecrei familii.

i mulumim lui Dumnezeu care n aceste zile ne-a binecuvntat i ne-a oferit posibilitatea s fim mai aproape de sfnta Fecioar Maria. Sperm ca aceste zile s reprezinte un imbold n viaa spiritual i o contientizare a frumuseii credinei cretine, care trebuie trit n fiecare zi.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Pr. Marius Enel