Peregrinatio Mariae - Nicolae Bãlcescu (11-14 decembrie 2011)

În Parohia "Preasfânta Inimã a lui Isus" din Nicolae Bãlcescu, au avut loc misiuni populare în perioada 11-14 decembrie 2011. Predicile tematice despre familie au fost þinute de pr. Irinel-Iosif Iosub, paroh de Siret. În aceeaºi perioada, icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica a fost prezentã în mijlocul comunitãþii.

Duminicã seara, la ora 16.00, într-un cadru solemn, icoana Maicii Domnului a fost primitã în faþa bisericii de cãtre PS Anton Coºa, episcop de Chiºinãu, împreunã cu preoþii parohiei, câþiva preoþi din decanat ºi credincioºii parohiei îmbrãcaþi în haine de sãrbãtoare. Dupã salutul episcopului, a urmat rugãciunea sfântului Rozariu, celebrarea sfintei Liturghii ºi deschiderea misiunilor populare.

Programul zilelor de misiuni s-a derulat astfel:

Duminicã, 11 decembrie
ora 16.00 - primirea oficialã a Icoanei de la Cacica întâmpinatã de episcop, preoþi, credincioºi ºi autoritãþile locale.
ora 16.30 - sfântul Rozariu.
ora 17.00 - Liturghia de deschidere

Luni, 12 decembrie
ora 11.00 - sfânta Liturghie
ora 18.00 - sfânta Liturghie
dupã Liturghia de la 18.00 a avut loc o veghe marianã pregãtitã ºi animatã de tineri.

Marþi, 13 decembrie
ora 11.00- sfânta Liturghie
ora 18.00 - sfânta Liturghie
dupã Liturghia de la ora 18.00 a urmat procesiunea în sat cu icoana de la Cacica ajungând în centrul civic al satului. În cadrul acestei procesiuni, credincioºii au venit îmbrãcaþi în haine de sãrbãtoare ºi straie populare, s-au rugat ºi au cântat cu însufleþire ºi mare bucurie cãtre sfânta Fecioarã Maria. Icoana a fost înconjuratã în timpul procesiunii nocturne de persoanele feminine care poartã numele Sfintei Fecioare.

Miercuri, 14 decembrie
ora 11.00- sfânta Liturghie
ora 18.00 - sfânta Liturghie, cu binecuvântarea specialã a sfintelor misiuni.

Sfintele Liturghii au fost precedate ºi urmate de recitarea sfântului Rozariu.

Pãrintele predicator, în cele ºapte predici þinute, a subliniat mai multe aspecte legate de viaþa de familie: demnitatea persoanei, familia - doritã de Dumnezeu încã de la începutul creaþiei ºi ridicatã de Isus Cristos la rangul de sacrament, egalitatea dintre bãrbat ºi femeie, soþ-soþie, tatã-mamã, suferinþa în familie, credinþa în familie, relaþia dintre pãrinþi ºi copii, iubirea ºi fidelitatea în familie.

Credincioºii de bunãvoinþã, care au participat la celebrãrile sfinte din aceste zile, au avut posibilitatea de a beneficia de harurile ºi binecuvântãrile revãrsate de bunul Dumnezeu în aceastã perioadã de timp. Domnul sã ne ajute pe toþi sã transpunem în fapte învãþãturile primite în aceste zile!

Putem spune cã au fost într-adevãr zile de har ºi de împlinire sufleteascã. Sperãm cã am fãcut cu toþii un pas spre mântuire.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Gheorghe Cojocaru ºi pr. Cristian Bîrnat