Peregrinatio Mariae - Nisiporeºti (1-4 decembrie 2011)

Continuându-ºi pelerinajul sãu în parohiile Diecezei de Iaºi, în timpul sfânt al Adventului, în perioada 1-4 decembrie 2011 icoana miraculoasã a Maicii Domnului de la Cacica a poposit ºi în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporeºti.

Cu aceastã ocazie au avut loc ºi misiunile populare având ca temã Cãsãtoria si Familia, predicator fiind pr. Fabian Iacob, OFMConv. care a scos în evidenþã valorile familiei, dar a prezentat ºi problemele familiei actuale, propunând câteva soluþii, subliniind cã modelul suprem al familiei trebuie sã fie Sfânta Familie din Nazaret, ºi cã orice acþiune fãcutã de membrii familiei trebuie sã îl aibã la bazã pe Dumnezeu.

Primirea icoanei a avut loc joi, 1 decembrie, la ora 16.00, avându-l alãturi de noi ºi pe Preasfinþitul Aurel Percã, ceremonia de primire a icoanei a fost urmatã de prima sfânta Liturghie de misiuni, în zilele urãtoare sfintele Liturghii s-au celebrat la ora 9.00 ºi 17.00 la Nisiporeºti ºi la ora 11.00 în Parohia Tupilaþi, aflatã în administrarea preoþilor din Parohia Nisiporeºti. Sâmbãtã seara, dupã Liturghie, în cântãri ºi rugãciune, însoþitã de un numãr mare de credincioºi purtând în mânã lumânãri aprinse, icoana miraculoasã a fost purtatã cu veneraþie în procesiune pe uliþele satului.

Sfânta Liturghie de la ora 11.00, din ziua de duminicã, 4 decembrie, a încheiat misiunile populare. Cu aceastã ocazie l-am avut alãturi de noi pe pr. Emilian Cãtãlin OFMConv, provincial al Provinciei Franciscane din România. La ora 15.30 a avut loc o scurtã ceremonie în care ne-am luat rãmas bun de la Mãicuþa Sfântã, care s-a îndreptat spre Parohia Iugani, purtând cu ea toate rugãciunile noastre, dar ºi mulþumirea cã a binevoit sã ne viziteze ºi cã a mijlocit pentru noi Tatãlui Ceresc.

Pe parcursul zilelor petrecute în mijlocul nostru, diversele grupuri existente în parohie, copiii, tinerii, Terþiarii Franciscani, Armata Maicii Domnului, s-au organizat adunându-se în jurul icoanei miraculoase pentru a fi în rugãciune alãturi de sfânta Fecioarã.

Mulþumim bunului Dumnezeu, sfintei Fecioare ºi tuturor acelora care au fãcut posibilã venirea icoanei miraculoase în comunitatea din Nisiporeºti.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Mihaela Lupu