Peregrinatio Mariae - Faraoani (27-30 noiembrie 2011)

Icoana miraculoas a Maicii Domnului de la Cacica, n pelerinaj prin parohiile Diecezei de Iai, a poposit n perioada 27-30 noiembrie 2011 n Parohia "Sfntul Anton de Padova" din Faraoani. Tot n acest timp au avut loc i misiunile populare. Cele ase predici speciale de misiune au avut ca tem general: "Reconstruind vasul" ("Comoara aceasta o purtm n nite vase de lut", 2Cor 4,7) i au fost inute de ctre pr. Cornel Cadar.

Duminic, 27 noiembrie 2011, la ora 16.30, toat comunitatea mpreun cu pstorii si, cu Preasfinitul Aurel Perc, pr. Isidor Dsc, pr. Cornel Cadar i ali preoi oaspei era prezent pentru a ntmpina aa cum se cuvine icoana preasfintei Fecioare de la Cacica. Dup ntmpinarea icoanei, ea a fost purtat i aezat la locul pregtit n mijlocul bisericii.

Sfnta Liturghie a fost prezidat de PS Aurel Perc, avnd alturi i preoii venii pentru acest eveniment. Printele Cornel Cadar a inut predica prin care a deschis misiunile populare n Parohia Faraoani. El a ncercat s prezinte tematica acestor misiuni, Reconstruind vasul, cutnd ca fiecare dintre cei care l ascultau s gseasc acele elemente necesare pentru a reconstrui acest vas n care purtm n noi comori, comoara credinei , a iubirii, a speranei, a familiei.

Sfintele Liturghii de misiuni au avut loc n fiecare zi dimineaa, la ora 10.00, i seara, la ora 17.30, iar nainte de fiecare sfnt Liturghie, cu o or nainte, se recita sfntul Rozariu, condus n mod solemn de un preot. Att n timpul zilei, ct i n timpul nopii, diferite grupuri de copii, tineri, aduli i-au adresat sfintei Fecioare Maria rugciuni pentru ca s mijloceasc harurile trebuincioase lor i celor dragi lor. De asemeni, toi aceia care au dorit au avut posibilitatea de a primi sacramentul Spovezii, de a se mpca cu Dumnezeu, fiind la dispoziie mai muli preoi.

Ziua de luni a fost dedicat bolnavilor i celor aflai n suferin. Ei, nsoii de familii i de toi ceilali credincioi, au participat la sfnta Liturghie de la ora 10.00, unde au primit i o binecuvntare special.

Mari seara, dup sfnta Liturghie, icoana miraculoas a Maicii Domnului a fost purtat n procesiune pe strzile satului, fiecare purtnd n mn cte o lumnare aprins, simbol al luminii lui Cristos prezente n inimile noastre.

Miercuri, la ora 10.00, s-a celebrat sfnta Liturghie de ncheiere a misiunilor, n prezena printelui Isidor Dsc, decan de Bacu, i a altor apte preoi. La ora 16.00, toat comunitatea, cu mic cu mare, era prezent la biseric pentru a-i lua rmas bun de la icoana Maicii Domnului care i continu pelerinajul prin diecez.

Mulumim lui Dumnezeu i Maicii noastre sfinte pentru belugul de haruri primite n aceste zile. Nu n ultimul rnd, i mulumim printelui predicator Cornel Cadar i tuturor celor care s-au strduit ca aceste zile s fie pentru noi zile de adevrat srbtoare.

Mai multe imagini putei vedea n albumele foto [ partea I, partea a II-a i partea a III-a]

www.parohiafaraoani.ro