Circa 80 de pelerini pe biciclet din judeele Moldovei au ajuns la Cacica

Articol de Dan COMAN, Monitorul de Suceava

Aproximativ 80 de tineri au venit n pelerinaj n judeul Suceava, pe biciclet, avnd ca destinaie Basilica Minor din Cacica, care astzi i srbtorete hramul de srbtoarea Adormirea Maicii Domnului. Tinerii, majoritatea romano-catolici, au plecat din Roman n dimineaa zilei de smbt i au ajuns la intrarea n judeul Suceava dup aproape opt ore de mers. Tinerii pelerini erau mbrcai n tricouri verzi cu sigla proiectului turistic "Pelerin n Bucovina".

La intrarea n jude, pelerinii pe biciclet au fost ntmpinai de preedintele Consiliului Judeean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta oferindu-le cte o plcint i o sticl de ap mineral.

"Suntem la intrarea n judeul Suceava i pe poarta de aici de la Drgueni scrie frumos «Hai n Bucovina». M bucur c muli ne-au ascultat i au venit, i continu s vin, n Bucovina. Astzi primim pelerini, tineri care vin din judeele Moldovei i care se ndreapt spre Basilica Minor din Cacica, unde luni, pe 15 august, este hramul Adormirea Maicii Domnului", a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta le-a nmnat tinerilor venii de la Roman diplome de "Pelerini n Bucovina".

La rndul su, unul dintre preoii care a nsoit grupul de pelerini, Iulian Roca, a explicat c pelerinajul spre Cacica este o iniiativ inedit, preciznd c tineri din toate judeele Moldovei au dorit s participe la aceast form de pelerinaj.

"Este o form pelerinaj care se face i cu anumite sacrificii i renunri. Pn la urm putem vorbi i despre un parcurs de credin, care te face s participi ntr-un fel nou la slujb", a spus preotul Iulian Roca.

Cteva zeci de pelerini au plecat smbt, 13 august din Gura Humorului spre Cacica

De asemenea, n cursul zilei de 13 august 2011, din faa Casei Pelerinului din Gura Humorului, cteva zeci de tineri au plecat la rndul lor spre Basilica Minor din Cacica, la start fiind prezent i preedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. De precizat c tinerii plecai de la Gura Humorului au fcut jonciunea cu grupul de pelerini venii de la Roman, plecnd mpreun spre Cacica. Pelerinii venii de la Roman au ajuns la Cacica dup un traseu de 120 de kilometri. Pelerinii ajuni la Cacica au asistat, n cursul serii, la "Sfnta liturghie pentru tineri, seminariti i persoane consacrate". Tot duminic seara, pelerinii venii la Cacica au putut s asiste i la un concert extraordinar de muzic religioas susinut de Corul Madrigal. Ziua de 14 august s-a ncheiat la Cacica cu o procesiune cu lumnri n jurul bisericii Basilica Minor.

* * *

80 de pelerini pe biciclet au ajuns la Cacica

Articol de Mihaela Buculei, http://pebicicleta.romania-actualitati.ro

80 de tineri au venit n pelerinaj n judeul Suceava, pe biciclet, avnd ca destinaie Basilica Minor din Cacica, care la 15 august i srbtorete hramul de srbtoarea Adormirea Maicii Domnului. Tinerii, majoritatea romano-catolici, au plecat din Roman n dimineaa zilei de smbt, 13 august 2011, i au ajuns la intrarea n judeul Suceava dup aproape opt ore de mers. Tinerii pelerini erau mbrcai n tricouri verzi cu sigla proiectului turistic "Pelerin n Bucovina".

La intrarea n jude, pelerinii pe biciclet au fost ntmpinai de preedintele Consiliului Judeean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta oferindu-le cte o plcint i o sticl de ap mineral. Acesta le-a nmnat tinerilor venii de la Roman diplome de "Pelerini n Bucovina".

La rndul su, unul dintre preoii care a nsoit grupul de pelerini, Iulian Roca, a explicat c pelerinajul spre Cacica este o iniiativ inedit, preciznd c tineri din toate judeele Moldovei au dorit s participe la aceast form de pelerinaj.

De asemenea, n cursul zilei de 14 august, din faa Casei Pelerinului din Gura Humorului, cteva zeci de tineri au plecat la rndul lor spre Basilica Minor din Cacica. De precizat c tinerii plecai de la Gura Humorului au fcut jonciunea cu grupul de pelerini venii de la Roman, plecnd mpreun spre Cacica. Pelerinii venii de la Roman au ajuns la Cacica dup un traseu de 120 de kilometri.

Pelerinii ajuni la Cacica au asistat, n cursul serii de duminic, 14 august 2011, la "Sfnta Liturghie pentru tineri, seminariti i persoane consacrate". Tot duminic seara, pelerinii venii la Cacica au putut s asiste i la un concert extraordinar de muzic religioas susinut de Corul Madrigal. Ziua de duminic s-a ncheiat la Cacica cu o procesiune cu lumnri n jurul bisericii Basilica Minor.