Peregrinatio Mariae - Brlad (19-22 iunie 2011)

Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit duminic, 19 iunie 2011, la Brlad, n Parohia "Sfnta Fecioar Maria, Regina Rozariului". Cu aceast ocazie au nceput i misiunile populare inute de pr. Cristian Ignat. La acest eveniment a participat PS Aurel Perc.

Comunitatea catolic din Brlad, n frunte cu pr. paroh Ionel-Bogdan Catan, s-au adunat n faa Bisericii, alturi de PS Aurel Perc, pentru a ntmpina Icoana Maicii Domnului de la Cacica. Icoana a ajuns la ora 19.00, dup care a fost dus n biseric i a fost aezat lng prezbiteriu.

A urmat apoi sfnta Liturghie prezidat de PS Aurel Perc alturi de care au concelebrat pr. paroh Ionel-Bogdan Catan, pr. Cristinel Ignat, formator la Seminarul Mic din Bacu, pr. Iulian Tancu, paroh n Parohia Dancu, pr. Gheorghe-Felix Fran, vicar n Parohia Hui-Corni, i pr. Dumitru Patra, vicar n Parohia Cacica, care nsoete icoana n acest pelerinaj.

Biserica s-a umplut de credincioii entuziasmai de prezena icoanei, fapt dovedit i de participarea activ la sfnta Liturghie.

Printele Cristian Ignat a inut omilia, prin care a deschis misiunile populare n parohia din Brlad. Printele a ncercat s prezinte tematica acestor misiuni, familia cretin, cutnd s trezeasc n oameni iubirea i respectul fa de familie. El a explicat credincioilor ce nseamn familia i care este izvorul ei: familia este rodul iubirii lui Dumnezeu fa de oameni, un mijloc prin care el duce la mplinire opera sa de mntuire a lumii.

La sfritul Liturghiei, printele paroh i-a exprimat bucuria de a avea n parohia care o pstorete icoana Maicii Domnului de la Cacica i a mulumit tuturor pentru participarea la acest eveniment istoric.

n ncheiere PS Aurel Perc a ncurajat comunitatea din Brlad n trirea credinei i a oferit binecuvntarea final.

Icoana a rmas la Brlad pn miercuri, 22 iunie 2011, dup care s-a ntors la Cacica, urmnd ca pelerinajul acesteia prin parohii s continue n toamn.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Sergiu Gabor