Peregrinatio Mariae - Bârlad (19-22 iunie 2011)

Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit duminicã, 19 iunie 2011, la Bârlad, în Parohia "Sfânta Fecioarã Maria, Regina Rozariului". Cu aceastã ocazie au început ºi misiunile populare þinute de pr. Cristian Ignat. La acest eveniment a participat PS Aurel Percã.

Comunitatea catolicã din Bârlad, în frunte cu pr. paroh Ionel-Bogdan Catanã, s-au adunat în faþa Bisericii, alãturi de PS Aurel Percã, pentru a întâmpina Icoana Maicii Domnului de la Cacica. Icoana a ajuns la ora 19.00, dupã care a fost dusã în bisericã ºi a fost aºezatã lângã prezbiteriu.

A urmat apoi sfânta Liturghie prezidatã de PS Aurel Percã alãturi de care au concelebrat pr. paroh Ionel-Bogdan Catanã, pr. Cristinel Ignat, formator la Seminarul Mic din Bacãu, pr. Iulian Tancãu, paroh în Parohia Dancu, pr. Gheorghe-Felix Franþ, vicar în Parohia Huºi-Corni, ºi pr. Dumitru Patraº, vicar în Parohia Cacica, care însoþeºte icoana în acest pelerinaj.

Biserica s-a umplut de credincioºii entuziasmaþi de prezenþa icoanei, fapt dovedit ºi de participarea activã la sfânta Liturghie.

Pãrintele Cristian Ignat a þinut omilia, prin care a deschis misiunile populare în parohia din Bârlad. Pãrintele a încercat sã prezinte tematica acestor misiuni, familia creºtinã, cãutând sã trezeascã în oameni iubirea ºi respectul faþã de familie. El a explicat credincioºilor ce înseamnã familia ºi care este izvorul ei: familia este rodul iubirii lui Dumnezeu faþã de oameni, un mijloc prin care el duce la împlinire opera sa de mântuire a lumii.

La sfârºitul Liturghiei, pãrintele paroh ºi-a exprimat bucuria de a avea în parohia care o pãstoreºte icoana Maicii Domnului de la Cacica ºi a mulþumit tuturor pentru participarea la acest eveniment istoric.

În încheiere PS Aurel Percã a încurajat comunitatea din Bârlad în trãirea credinþei ºi a oferit binecuvântarea finalã.

Icoana a rãmas la Bârlad pânã miercuri, 22 iunie 2011, dupã care s-a întors la Cacica, urmând ca pelerinajul acesteia prin parohii sã continue în toamnã.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Sergiu Gabor