Peregrinatio Mariae - Traian BC (29 mai - 1 iunie 2011)

Parohia Romano-Catolicã Traian "Sfântul Iosif, Muncitorul" (jud. Bacãu), a primit, în perioada 29 mai - 1 iunie 2011, vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica. La acest eveniment a participat ºi PS Petru Gherghel care, în ultima zi a pelerinajului, a sfinþit temelia ºi piatra fundamentalã a noii biserici.

Duminicã, 29 mai, a ajuns în mijlocul comunitãþii din Traian, Bacãu, icoana Maicii Domnului de la Cacica. Credincioºii din Traian, în frunte cu pãrintele paroh Albert Lucaci, au întâmpinat-o pe mãicuþa noastrã de la Cacica.

Au urmat câteva zile de har, în care s-au þinut predici cu tematici mariane ºi s-au recitat rugãciuni fierbinþi cãtre mama noastrã cereascã.

La finalul acestui pelerinaj, miercuri dupã-amiaza, 1 iunie 2011, a sosit în comunitate PS Petru Gherghel. Deºi pãrintele paroh împreunã cu localnicii au dorit sã-l întâmpine pe Preasfinþitul la "Crucea Glorioasã", acest lucru nu a fost posibil datoritã unei ploi torenþiale care s-a abãtut asupra acestei localitãþi. A fost o ploaie ce simboliza mulþimea harurilor pe care Maria le revãrsa asupra acestei comunitãþi.

Preasfinþitul Petru Gherghel care, la predica din cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, a prezentat-o pe Maria ca pe fiinþa ce a respectat instituþia familiei, acceptându-l pe Isus în familia sa crescându-l pe cu responsabilitate chiar ºi dupã decesul sfântului Iosif.

Al doilea eveniment din ultima zi a pelerinajului a fost marcat de sfinþirea pietrei de temelie a noii biserici ºi semnarea actului oficial care s-a introdus în temelia de sub altarul viitoarei biserici.

La celebrarea liturgicã au participat alãturi de PS Petru Gherghel ºi pr. paroh Albert Lucaci, pãrintele decan Gabriel Farcaº ºi preoþii din localitãþile învecinate. Din partea autoritãþilor au fost prezenþi prefectul judeþului Bacãu, primarul ºi viceprimarul comunei Traian.

Construcþiile la noua bisericã au început în luna mai 2010. Arhitecþii bisericii sunt Paul Adam ºi Filip Leonte. Constructor este dr. ing. Gheorghe Mihoc. Dimensiunile sunt urmãtoarele: lungime 30 de metri, lãþime 15 metri ºi înãlþime 33 de metri.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]