Peregrinatio Mariae - Bogata (17-20 februarie 2011)

Tânãrã parohie Bogata, în perioada 17-20 februarie 2011, a trãit trei zile ºi trei nopþi de mare bucurie ºi har împreunã cu credincioºii catolici ºi ortodocºi veniþi din toatã valea Trotuºului, deoarece Icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost adusã în pelerinaj în biserica din Bogata.

Primirea icoanei sfintei Fecioare a avut loc joi seara la ora 16.45, dupã care s-a celebrat sfânta Liturghie ºi apoi s-a recitat sfântul Rozariu. În faþã icoanei fãcãtoare de minuni a Maicii Domnului ne-am unit cu toþii în rugãciune ºi sãrbãtoare. Maica Preasfântã i-a apropiat de Isus ºi de Bisericã ºi pe cei reci în credinþã care nu veneau la bisericã. Pãrinþi ºi copii împreunã s-au rugat în faþa icoanei ºi au atins icoana cu diferite obiecte ºi haine pe care le pãstreazã ca amintire.

În fiecare zi s-au celebrat câte douã sfinte Liturghii la rele 11.00 ºi 17.00 cu predici mariane foarte frumoase, s-au recitat mai multe Rozarii, au avut loc ore de rugãciuni mariane cu copii, tineri, pãrinþi ºi bunici ºi momente de liniºte ºi rugãciune personalã.

Vineri seara am mers în procesiune cu icoana sfântã în cimitir ºi ne-am rugat pentru toþi rãposaþii noºtri, iar sâmbãtã seara copii ºi tinerii ne-au prezentat sceneta "Apariþiile sfintei Fecioare Maria la Fatima".

Duminicã dimineaþa l-am întâmpinat pe Preasfinþitul Aurel Percã care a celebrat la ora 11.00 sfântã Liturghie de încheiere a pelerinajului. La predicã, Preasfinþitul ne-a vorbit despre Maica Domnului ºi a noastrã ºi despre bucuria de a o iubi ºi de a o ruga prin rugãciunea sfântului Rozariu.

Dupã împãrtãºanie, Preasfinþitul a binecuvântat bijuteriile oferite de cãtre credincioºi pentru încoronarea icoanei sfinte ºi a sfinþit Icoana Sfintei Fecioare Maria oferitã ca amintire de cãtre pãrinþii franciscani. Dupã sfânta Liturghie am mers în procesiune cu icoana sfântã pe strãzile sãtucului nostru, iar la încheierea s-a oferit tuturor credincioºilor ºi pelerinilor o întãriturã.

Cu toþii ne-am umplut sufletele de harurile primite prin mijlocirea Preacuratei! Ne rugãm ºi sperãm în continuare ca Mãicuþa Preasfântã sã ne ocroteascã, sã ne uneascã în jurul lui Isus ºi sã ne ajute sã renovãm biserica, atât cea de cãrãmidã, cât ºi cea spiritualã, ale cãrei cãrãmizi suntem noi.

Maicã preasfântã, roagã-te pentru noi!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Isidor Mîrþ