Peregrinatio Mariae - Suceava (12-15 decembrie 2010)

n acest timp sfnt al Adventului, cnd Biserica ne ndeamn s parcurgem un drum a crui finalitate este ieslea din Betleem, credincioii din Parohia Suceava au primit un dar de la Dumnezeu, care s-i ghideze n cltoria lor spiritual, la fel cum steaua de la rsrit i-a cluzit pe cei trei magi: icoana miraculoas a Maicii Domnului de la Cacica.

Timp de trei zile, ncepnd de duminic, 12 decembrie 2010, s-au adunat n jurul Micuei Sfinte, enoriaii din Suceava i din filiale, mpreun cu pstorii sufleteti, dar i distini oaspei, ncepnd cu pstorul diecezei, Excelena sa episcop Petru Gherghel care a ntmpinat-o pe sfnta Fecioar, la sosirea icoanei ei n Suceava, preoi din Decanatul de Bucovina i din diecez, oficialiti i credincioi din alte parohii. Cu toii au nlat rugciuni i cntri de laud ctre aceea care a fost aleas de Dumnezeu s fie Mama Cuvntului, dar i Mama noastr, a tuturor.

n cea de a treia sear, ca i n celelalte zile, credincioii s-au adunat n numr mare, pentru a-i mulumi i a-i arta recunotina fa de Sfnta Fecioar Maria de la Cacica pentru aceast vizit i pentru a-i lua rmas bun.

Sfnta Fecioar Maria a venit la noi, aa cum altdat a vizitat-o pe verioara ei, Elisabeta, aducndu-ne n suflete o bucurie nespus i un suflu nou n viaa fiecruia dintre noi, prin harurile primite n aceste zile prin mijlocirea ei.

Ii mulumim, Maic Sfnt, c ai venit la noi, i mulumim c eti steaua cluzitoare care ne conduce la Fiul tu, Isus, i mulumim c ne primeti pe fiecare sub mantia ta ocrotitoare!

Sfnt Fecioar Maria de la Cacica, roag-te pentru noi!

A consemnat Iulia Cucu

Mai multe imagini putei vedea [ albumul foto ]