Pelerinajul naþional al "Armatei Maicii Domnului"

Peste 700 de pelerini din Asociaþia "Armata Maicii Domnului" au fost la sanctuarul naþional al Preacuratei Fecioare Maria de la Cacica, sâmbãtã, 7 iunie 2008, pentru a o cinsti pe Maica Domnului.

Provincia Franciscanã Conventualã "Sfântul Iosif" din România, prin iniþiativa asistentului provincial pentru "Armata Maicii Domnului", pr. Pavel Bulai, a organizat în ziua de 7 iunie pelerinajul naþional al "Armatei Maicii Domnului" la Cacica.

Iniþiativa s-a bucurat de rãspunsul numeroºilor cinstitori ai Maicii Domnului din diferite parohii, precum ºi din casele de formare ale Provinciei Franciscane, ºi anume: Buruieneºti (56), Galaþi (40), Hãlãuceºti (95); Huºi (45), Iugani (40), Institutul Teologic Franciscan din Roman (15), Liceul Teologic Franciscan din Roman (30), Luizi-Cãlugãra (160), Nisiporeºti (110); Noviciatul Franciscan din Prãjeºti (17), Postulandatul Franciscan din Huºi (17), Prãjeºti (45), Târgu Trotuº (15) ºi Tupilaþi (30).

Pelerinajul a început la ora 9.00, prin salutul de "Bun venit!", adresat pelerinilor de pr. Romuald Bulai, parohul ºi rectorul bazilicii minor de la Cacica.

A urmat, apoi, recitarea sfântului Rozariu, în forma coroanei franciscane, condusã de pr. Eugen Blãjuþ jr. ºi animatã de elevii de la liceu, de fraþii studenþi, de fraþii novici ºi de postulanþi.

Dupã recitarea Rozariului, pr. Pavel Bulai a prezentat pe scurt istoricul "Armatei Maicii Domnului", precum ºi scopul respectivei asociaþii pioase ºi scopul pelerinajului organizat la Cacica.

Punctul culminant al pelerinajului a fost sfânta Liturghie de la ora 11.00, prezidatã de pr. Ion Ciuraru, ministru provincial. Alãturi de pãrintele provincial au concelebrat alþi 21 de preoþi, în frunte cu pr. ªtefan Babiaº, decan de Bucovina ºi reprezentant al episcopului de Iaºi la acest pelerinaj.

În cadrul predicii, pr. Pavel Bulai a subliniat importanta vocaþiei preacuratei Fecioare Maria de a fi Maica Domnului ºi Maica omenirii. De asemenea, pr. Pavel a vorbit despre necesitatea omului de a se conforma la voinþa Domnului, de a se îndepãrta de tot ceea ce poate sã-l întineze, de pãcat.

Prezentând apoi martiriul caritãþii de care s-a fãcut pãrtaº sfântul Maximilian Maria Kolbe, fondatorul "Armatei Maicii Domnului", a încheiat citându-l pe acelaºi sfânt: "Lãsaþi-vã posedaþi de Maica Domnului, de iubirea ei de mamã".

La sfârºitul sfintei Liturghii, pãrintele provincial a felicitat iniþiativa pelerinajului ºi pe toþi cei care au colaborat la organizarea lui, în frunte cu pr. Pavel Bulai.

Pãrintele ªtefan Babiaº a transmis salutul PS Petru Gherghel tuturor pelerinilor de la Cacica. Apoi, a dat citire mesajului prin care pãstorul diecezei noastre cere tuturor credincioºilor din Dieceza de Iaºi sã se roage pentru canonizarea episcopului martir Anton Durcovici.

Înainte de binecuvântarea solemnã finalã, s-a fãcut ºi consfinþirea la preacurata Fecioarã Maria de la Cacica.

La ora 14.00 a avut loc Calea sfintei cruci cu Maica îndureratã în jurul sanctuarului. Calea crucii a fost prezidatã de pr. Anton-Daniel Lucaci, paroh la Luizi-Cãlugãra.

Pelerinajul s-a încheiat cu adoraþia ºi binecuvântarea euharisticã, prezidatã de pr. Iosif Beºleagã, vicerector la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Pelerinii la Cacica s-au bucurat de o zi minunatã, de nenumãrate binecuvântãri ºi haruri prin mijlocirea mamei noastre cereºti. Fie ca aceste binecuvântãri ºi trãiri spirituale sã aducã mai multã prospeþime ºi pace în familiile noastre creºtine ºi în Biserica lui Cristos!

Pr. Antonel-Aurel Ilieº, OFMConv.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]