Pelerinajul credinciºilor din Parohia Gherãeºti

Ziua de sâmbãtã, 1 septembrie 2007, a fost pentru comunitatea din Gherãeºti o zi unicã, care va rãmâne pentru totdeauna în inimile credincioºilor acestei parohii. Unicitatea ºi frumuseþea de neatins sunt date de faptul cã în aceastã zi aproximativ cinci sute de credincioºi, cãlãuziþi de pãrintele paroh, Daniel Ghitiu, au fãcut un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica. Prin aceastã acþiune comunitarã, credincioºii din parohia Gherãeºti au mãrturisit afecþiunea pe care o poartã Reginii Cerului.

Îmbarcaþi în patru autocare, douã microbuze ºi zeci de autoturisme, credincioºii au ajuns în jurul orei 9.00 la Cacica. Aici au fost întâmpinaþi în mod oficial de preoþii care slujesc la sanctuar, în frunte cu pãrintele Paroh Romuald Bulai. A urmat apoi o celebrare penitenþialã, în cadrul cãreia pãrintele Daniel Ghitiu a subliniat cã pentru comunitatea pe care o pãstoreºte, 1 septembrie reprezintã ziua iertarii, ziua împãcãrii, privitã în triplã perspectivã: împãcarea dintre credincios ºi Dumnezeu, împãcarea credincioºilor între ei, ºi împãcarea credincioºilor cu ei înºiºi.

A urmat apoi Sfântul Rozariu ºi Sfânta Liturghie. Pãrintele Romulad Bulai a fost plãcut surprins de numãrul de participanþi ºi de vitalitatea ºi iubirea din inimile lor, care au fãcut ca Biserica sã rãsune de cântece ºi rugãciuni. Dupã o scurtã pauzã a urmat Calea Sfintei Cruci ºi un moment de adoraþie euharisticã. Dupã binecuvâtarea finalã cu Preasfântul Sacrament, în jurul orei 15.00, credincioºii au pornit spre casele proprii purtându-l pe Dumnezeu în inimi. Toþi cei care au fost la Cacica au adus bucuria ºi viaþa locuirii împreunã cu Dumnezeu ºi celorlalþi credincioºi care nu au putut ajunge la Cacica.

Noi, credincioºii din Gherãeºti sperãm ºi dorim sã fim atât pentru dieceza noastrã cât si pentru toþi oamenii teofori, adicã purtãtori de Dumnezeu.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Marius Enãºoaie