Pelerinajul credincioºilor din Parohiile Dãrmãneºti ºi Dofteana

Ziua de 23 iunie 2007 a unit douã comunitãþi din Decanatul de Moineºti -Dãrmãneºti ºi Doftena - la vestitul loc de pelerinaj închinat Maici Domnului, la Cacica.

Dupã o trezire matinalã ºi un drum destul de lung, credincioºii au avut bucuria de a gãsi la acest sanctuar îngrijire spiritualã ºi momente pentru a se reculege. Fiecare clipã a acestui pelerinaj a avut un rost al sãu: în momente succesive am experimentat iubirea lui Dumnezeu în sacramentul iertãrii ºi au înaintat în meditarea misterelor vieþii lui Isus Cristos prin recitarea sfântului Rozariu, prin celebrarea sfintei Liturghii ºi prin participare reculeasã la Calea sfintei cruci.

Trãgând linie ºi analizând totodatã desfãºurarea întregului pelerinaj, putem ajunge la afirmarea unui principiu teologic: prin Maria creºtinul poate ajunge mai uºor la Cristos. Altfel spus devoþiunea adevãratã faþã de Sfânta Fecioarã Maria, nãscãtoare de Dumnezeu, îi deschide omului calea spre cel ce este izvorul oricãrui har, iar Cacica este printre alte locuri ale acestui pãmânt unul în care omul de bunãvoinþã se poate ruga, reculege, sfinþi mai uºor.

Drept urmare la finalul pelerinajului atât organizatorii, cât ºi cei care au beneficiat din plin de roadele sale au descoperit în ei nevoia de a mulþumi la nesfârºit ºi totuºi parcã atât de puþin pentru toate cele trãite ºi primite împreunã prin mijlocirea Mariei.

Pr. Robert Canceal

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]