Pelerinajul credincioºilor din Parohiile Câmpulung Moldovenesc ºi Vatra Dornei

Parohiile romano-catolice din Câmpulung Moldovenesc ºi Vatra Dornei au participat împreunã la 23 septembrie 2006 la pelerinajul cãtre sanctuarul diecezan de la Cacica. A fost o zi de mare bucurie ºi înãlþare sufleteascã pentru toþi cei prezenþi.

La ora 9.30 a avut loc primirea pelerinilor de cãtre pãrintele Romuald Bulai, paroh al Parohiei Cacica.

La ora 10.00 a avut loc celebrarea penitenþialã condusã de cãtre pãrintele Romuald.

La ora 11.00, a fost Liturghia solemnã, concelebratã de cãtre preoþii: Iosif Agiurgioaei, paroh al Parohiei Câmpulung Moldovenesc, pr. ªerban-Ioan Manole ºi pr. Lucian Abalintoaei, ambii vicari la Parohia Cacica. Cântãrile liturgice au fost pregãtite ºi susþinute de cãtre pr. Anton Egner, paroh al Parohiei Vatra Dornei.

Predica a fost rostitã de cãtre pr. ªerban-Ioan Manole, având urmãtoarea temã: "Maria, mijlocitoarea noastrã la Dumnezeu". Preasfânta Fecioarã Maria este Mama Fiului lui Dumnezeu ºi corãscumpãrãtoarea noastrã. Ca atare, în planul de mântuire al lui Dumnezeu, ea este aceea, care are o foarte mare grijã faþã de toþi fiii sãi spirituali. Fiind în clipele sfâºietoare ale agoniei de pe cruce, Isus l-a încredinþat pe sfântul Ioan grijii deosebite a mamei sale zicând: "Iatã, fiul tãu". Prin sfântul Ioan, Isus ne-a încredinþat ºi pe noi ocrotirii deosebite Preacuratei. Maria nu ne pãrãseºte niciodatã în dificultãþile vieþii noastre.

La ora 13.30, pr. ªerban-Ioan Manole a celebrat Calea sfintei cruci.

La ora 14.00, pr. Iosif Agiurgioaei a celebrat adoraþia euharisticã, prin care s-a încheiat pelerinajul.

Participanþii, în numãr de peste o sutã de persoane, au fost profund impresionaþi de atmosfera de reculegere ºi rugãciune, în care s-a desfãºurat acest pelerinaj. A fost pentru fiecare o ocazie foarte oportunã de meditaþie ºi revizuire a întregii vieþi spirituale.

Pr. Iosif Agiurgioaei