Pelerinajul credincioºilor din Parohia Barticeºti

"Totul din iubire" - sunt cuvintele Maicii Speranþa, ele fiind ºi motoul grupului de pelerini din Barticeºti, membri ai Asociaþiei Laicilor "Iubirii Milostive", care au mers la Cacica, în ziua de 3 iunie 2006. Pelerinii au fost însoþiþi de pãrintele paroh ªtefan Vacaru ºi de sr. Damiana Innocenti, din Congregaþia "Surorile Iubirii Milostive" din Barticeºti, care este ºi responsabila Asociaþiei Laicilor "Iubirii Milostive".

A fost o zi cu totul deosebitã, deoarece membrii asociaþiei au ales ca în sanctuarul Maicii Domnului din Cacica sã celebreze cu solemnitate ºi devoþiune cãtre Preacurata, adeziunea a 20 de persoane la aceastã organizaþie, iar un alt grup de 19 persoane a reînnoit adeziunea lor, fiind însoþiþi de un numãr numeros de simpatizanþi.

În timpul predicii, pr. ªtefan Vacaru a subliniat importanþa cãutãrii lui Dumnezeu în viaþa noastrã ºi, o datã descoperit, plin de credinþã, speranþã ºi bucurie, trebuie sã-l pãstrãm pe Dumnezeu ca pe un dar unic ºi preþios.

La sfârºitul programului pelerinajului întregul grup de pelerini ºi-a consacrat întreaga activitate consfinþindu-se Preacuratei Fecioare Maria.

Scopul respectivei asociaþii este de a favoriza sfinþenia vieþii creºtine a laicilor ºi de a-i stimula pe credincioºi sã fie mai activã în rãspândirea Împãrãþiei lui Dumnezeu în lume dupã indicaþiile Magisteriului Bisericii, la lumina spiritualitãþii iubirii milostive.

Conþinutul de bazã al spiritualitãþii transmise Maicii Speranþa de cãtre Duhul Sfânt este Dumnezeu, iubire milostivã, care în Domnul Isus s-a arãtat în mod minunat "plin de milostivire" faþa de oameni mai ales faþã de cei sãraci, nefericiþi, suferinzi ºi pãcãtoºi.

Asociaþia a fost aprobatã la 20 decembrie 2005, de cãtre Congregaþia pentru Institutele de Viaþã consacratã din Vatican.