Pelerinajul credincioilor din Parohia Barticeti

"Totul din iubire" - sunt cuvintele Maicii Sperana, ele fiind i motoul grupului de pelerini din Barticeti, membri ai Asociaiei Laicilor "Iubirii Milostive", care au mers la Cacica, n ziua de 3 iunie 2006. Pelerinii au fost nsoii de printele paroh tefan Vacaru i de sr. Damiana Innocenti, din Congregaia "Surorile Iubirii Milostive" din Barticeti, care este i responsabila Asociaiei Laicilor "Iubirii Milostive".

A fost o zi cu totul deosebit, deoarece membrii asociaiei au ales ca n sanctuarul Maicii Domnului din Cacica s celebreze cu solemnitate i devoiune ctre Preacurata, adeziunea a 20 de persoane la aceast organizaie, iar un alt grup de 19 persoane a rennoit adeziunea lor, fiind nsoii de un numr numeros de simpatizani.

n timpul predicii, pr. tefan Vacaru a subliniat importana cutrii lui Dumnezeu n viaa noastr i, o dat descoperit, plin de credin, speran i bucurie, trebuie s-l pstrm pe Dumnezeu ca pe un dar unic i preios.

La sfritul programului pelerinajului ntregul grup de pelerini i-a consacrat ntreaga activitate consfinindu-se Preacuratei Fecioare Maria.

Scopul respectivei asociaii este de a favoriza sfinenia vieii cretine a laicilor i de a-i stimula pe credincioi s fie mai activ n rspndirea mpriei lui Dumnezeu n lume dup indicaiile Magisteriului Bisericii, la lumina spiritualitii iubirii milostive.

Coninutul de baz al spiritualitii transmise Maicii Sperana de ctre Duhul Sfnt este Dumnezeu, iubire milostiv, care n Domnul Isus s-a artat n mod minunat "plin de milostivire" faa de oameni mai ales fa de cei sraci, nefericii, suferinzi i pctoi.

Asociaia a fost aprobat la 20 decembrie 2005, de ctre Congregaia pentru Institutele de Via consacrat din Vatican.