Invitaie la pelerinaj pentru tineri

Tinerii din Dieceza de Iai sunt invitai s participe la pelerinajul de la Cacica, ncepnd cu smbt, 14 august 2004, i vor trebui s aib n vedere:

1. Plecarea n pelerinaj, pe jos, va fi smbt, 14 august 2004, ncepnd cu ora 11.30, dup ce se va recita Ora medie. Anul acesta, distana de parcurs s-a micorat fa de anii precedeni. Astfel, punctul de ntlnire va fi dup calea ferat, nainte de a ncepe serpentinele, n locul n care se fcea n trecut rugciunea Ora medie. Pentru a putea organiza mpreun programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugai s soseasc la locul de plecare pn la ora 11.00.

2. La locul de pornire se poate ajunge cu autocarul, cu trenul (pn la Ilieti) sau cu autobuzul. De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (pn la Pltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele n direcia Ilieti sau se va merge pe jos pn la staia CFR (2-3 km) i apoi n continuare pn la punctul de ntlnire. Cei care vin cu autocarul sunt rugai s programeze plecarea din parohie n aa fel nct s soseasc la locul stabilit pn la ora 11.00.

3. Cei care doresc s se implice mai mult n organizarea pelerinajului sunt rugai s contacteze la centrul de primire pe coordonatorii pelerinajului.

4. Tinerii vor avea cu ei pancarte care s-i identifice ca parohie, broura cu cntece de la Iai, rozariu, nclminte uoar i comod, plrie de soare sau apc, hain de ploaie, ap, mncare (fiecare participant i va asigura masa din pacheelul propriu). Membrii asociaiilor sunt rugai s poarte nsemnele (uniforma) asociaiei, iar tinerii care tiu s cnte la chitar, s aduc acest instrument cu ei.

5. La Cacica se ajunge n jurul orei 13.30 i participanii vor trebui s-i gseasc loc de cazare. Fiecare grup va avea o list semnat de printele paroh i un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la centrul de primire i va lua legtura cu organizatorii.

6. Avnd n vedere c este vorba despre un pelerinaj, este bine ca toi s fie pregtii din punct de vedere spiritual, fcnd astfel ca pelerinajul s fie o apropiere de Dumnezeu.

* * *

Programul pelerinajului

Smbt, 14 august
10.00 - Celebrare penitenial
12.00 - Sfnta Liturghie solemn de deschidere a pelerinajului
16.00 - Calea sfintei cruci
17.00 - Adoraie euharistic
18.00 - Sfnta Liturghie pentru tineri i seminariti
22.00 - Priveghere marian, urmat de procesiunea lumnrilor n jurul bisericii.

Duminic, 15 august
06.00 - Sfnta Liturghie n limba romn
07.30 - Sfnta Liturghie greco-catolic (n biseric)
08.00 - Sfnta Liturghie n limba maghiar (la grot)
09.15 - Sfnta Liturghie n limba polon (n biseric)
09.15 - Sfnta Liturghie n limba german (la grot)
11.00 - Sfnta Liturghie solemn pontifical a hramului, ncheiat cu procesiunea i binecuvntarea euharistic.