Vizitã pastoralã a PS Petru Gherghel

Sâmbãtã, 3 ianuarie 2004, a început vizita pastoralã în Parohia Cacica, jud. Suceava. La ora 15.30 PS Petru Gherghel a fost întâmpinat de parohul comunitãþii, pr. Romuald Bulai, de vicarul parohial, pr. Flavian Enãºcuþ, ºi de credincioºi din parohie. Parohia Cacica, unde se aflã cunoscutul sanctuar marian, basilica minor din anul 2000, are cinci filiale (Pãltinoasa, Iliºeºti, Vârful Dealului, Pârteºtii de Sus, Pârteºtii de Jos) cu 270 de familii ºi 687 de credincioºi.

Dupã salutul fãcut de episcopul Petru Gherghel, a urmat sfânta Liturghie, celebratã de parohul ºi vicarul comunitãþii. În timpul sfintei Liturghii, pãstorul diecezei a stat la spovezi. Dupã sfânta Liturghie, Preasfinþitul s-a întâlnit cu copiii ºi tinerii parohiei. Dupã ce i-a încurajat ºi dupã ce au cântat împreunã o colindã de Crãciun, episcopul le-a împãrþit binecuvântarea, cu îndemnul ca ei sã rãmânã mereu "florile ºi speranþa familiilor lor ºi a comunitãþii din Cacica".

Duminicã, 4 ianuarie 2004, la ora 9.30 a avut loc Liturghia solemnã în filiala Pãltinoasa; la ora 11.00 s-a celebrat Liturghia solemnã în parohie. La predicã, Preasfinþitul le-a amintit celor prezenþi cã în programul pastoral al anului 2004, pe lângã pelerinajul, de acum cunoscut, de la 15 august, vor fi ºi celebrãrile din luna octombrie, cu ocazia centenarului Sanctuarului Sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Dupã sfânta Liturghie pontificalã, episcopul s-a întâlnit cu comisia sinodalã. În timpul sfintei Liturghii de la ora 16.00, Preasfinþitul a stat la spovezi, iar la finalul Liturghiei a avut loc adoraþia ºi binecuvântarea euharisticã.

Pr. Mihai Pãtraºcu

Mai multe imagini puteþi vedea în [albumul foto]