Invitaþie pentru tineri la pelerinaj

Tinerii din Dieceza de Iaºi sunt invitaþi sã participe la pelerinajul de la Cacica începând cu miercuri, 14 august. Se va avea în vedere:

1. Plecarea în pelerinaj, pe jos, va fi miercuri, 14 august, începând cu ora 11.00 din acelaºi loc din care s-a plecat ºi-n anii precedenþi, loc situat la 1 km din staþia CFR Iliºeºti spre Cacica. Pentru a putea organiza împreunã programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugaþi sã soseascã la locul de plecare pânã la ora 10.00. La Iliºeºti se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (pânã la Pãltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele în direcþia Iliºeºti sau se va merge pe jos pânã la staþia CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugaþi sã programeze plecarea din parohie în aºa fel încât sã soseascã la locul stabilit pânã la ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care sã-i identifice ca parohie, broºura cu cântece de la Valea Mare, rozariu, încãlþãminte uºoarã ºi comodã, pãlãrie de soare sau ºapcã, hainã de ploaie, apã, mâncare (fiecare participant îºi va asigura mâncarea din pacheþelul propriu).

3. La Cacica se va ajunge în jurul orei 14.00 ºi participanþii vor trebui sã-ºi gãseascã un loc de cazare. Fiecare grup va avea o listã semnatã de pãrintele paroh ºi un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la punctul de primire ºi va lua legãtura cu organizatorii. Toþi cei care doresc sã se implice în momentele speciale dedicate tinerilor sunt rugaþi sã contacteze pe responsabilul pelerinajului tinerilor, Anca Lucaci, la centru de primire.

4. Având în vedere cã este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, tinerii sunt rugaþi sã participe la aceste momente ºi sã fie pregãtiþi din punct de vedere spiritual.

Comitetul de organizare

* * *

Sanctuarul marian al Maicii Domnului din Cacica se aflã în regiunea istoricã a frumoasei Bucovine, la 18 km de Gura Humorului ºi 40 de km de Suceava.

Anul trecut, au fost prezenþi la Cacica, în acea zi minunatã de 15 august, peste 50 de mii de pelerini. Anul acesta vei participa ºi tu?

* * *

Program

Miercuri, 14 august 2002
10.00 - Celebrare penitenþialã;
12.00 - Sfânta Liturghie solemnã de deschidere a pelerinajului;
16.00 - Calea sfintei cruci;
17.00 - Adoraþie euharisticã;
18.00 - Sfânta Liturghie pentru tineri ºi seminariºti;
22.00 - Priveghere marianã, urmatã de procesiunea lumânãrilor în jurul Bisericii.

Joi, 15 august 2002
06.00 - Sfânta Liturghie în limba românã;
07.30 - Sfânta Liturghie greco-catolicã (în bisericã);
08.00 - Sfânta Liturghie în limba maghiarã (la grotã);
09.15 - Sfânta Liturghie în limba polonã (în bisericã);
09.15 - Sfânta Liturghie în limba germanã (la grotã);
11.00 - Sfânta Liturghie solemnã pontificalã, încheiatã cu procesiunea ºi binecuvântarea euharisticã.

(publicat în Lumina creºtinului, august 2002)