Invitaþie pentru tineri la pelerinaj

În anul 2000 la Cacica au participat aproximativ 1.500 de tineri din 54 de parohii. În acest an în programul pelerinajului de la Cacica ne-au fost dedicate câteva momente speciale la care sunt invitaþi toþi tinerii din diecezã sã participe în mod activ (pelerinaj, sf. Liturghie, vespere, rozariu). Tinerii din diecezã participanþi la acest pelerinaj sunt rugaþi sã þinã cont de urmãtoarele recomandãri:

1. Se va pleca în pelerinaj, pe jos, marþi, 14 august 2001, începând cu ora 11.00 de pe locul de anul trecut, situat la 1 km din staþia CFR Iliºeºti spre Cacica. Pentru a putea organiza împreunã programul din timpul pelerinajului participanþii sunt rugaþi sã soseascã la locul de plecare pânã la ora 10.00. La Iliºeºti se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. Pentru tren sunt urmãtoarele posibilitãþi:
- Suceava - Cacica la ora: 5.13-5.58; 8.58-9.45.
- De la Suceava, orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (pânã la Pãltinoasa), iar de acolo se va lua autobuzul sau pe jos pânã la staþia CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugaþi sã programeze plecarea din parohie în aºa fel încât sã soseascã la locul stabilit pânã la ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care sã-i identifice ca parohie, broºura cu cântece de la Gherãeºti, rozariu, încãlþãminte uºoarã ºi comodã, pãlãrie de soare sau ºapcã, haine groase, apã, mâncare.

3. La Cacica se ajunge în jurul orei 14.00 ºi participanþii vor trebui sã îºi asigure un loc de cazare. Fiecare grup va avea o listã semnatã de pãrintele paroh cu participanþii la pelerinaj ºi un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la punctul de primire ºi va lua legãtura cu organizatorii. Cei care doresc sã se implice în programul acestui pelerinaj, fie în organizare, fie la liturgie, sunt rugaþi sã se prezinte la centrul de primire pentru a-ºi oferi ajutorul.

4. Având în vedere cã este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, este indicat ca participanþii sã fie prezenþi la momentele speciale dedicate lor ºi sã fie pregãtiþi din punct de vedere spiritual, contribuind astfel la reuºita acestei acþiuni diecezane. Vã reamintim cã în aceastã perioadã Cacica este loc de pelerinaj ºi mai puþin loc turistic.

Comitetul de organizare

(publicat în Lumina creºtinului, august 2001)