Invitaie pentru tineri la pelerinaj

n anul 1999 n pelerinajul de la Cacica au participat aproximativ 1.000 de tineri din 38 de parohii. i n acest an n programul pelerinajului de la Cacica au fost dedicate cteva momente speciale la care tinerii din diecez sunt invitai s participe n mod activ. Pentru o ct mai bun organizare a acestui pelerinaj sunt necesare urmtoarele informaii:

1. Tinerii i seminaritii vor pleca n pelerinaj, pe jos, luni, 14 august, ncepnd cu ora 11.00 de pe locul de anul trecut, situat la 1 km din staia CFR Ilieti spre Cacica. Pentru a putea organiza mpreun programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugai s soseasc la locul de plecare pn la ora 10.00. La Ilieti se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. Pentru tren avei urmtoarele posibiliti:

- din Suceava la: 5.38 i ajunge la Ilieti la ora 6.37; 8.47 i ajunge la Ilieti la ora 9.42.

De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra Dornei (pn la Pltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele n direcia Ilieti sau se va merge pe jos pn la staia CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugai s programeze plecarea din parohie n aa fel nct s soseasc la locul stabilit pn la ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care s-i identifice ca parohie, broura cu cntece de la Ghereti, rozariu, nclminte uoar i comod, plrie de soare sau apc, haine groase, ap, mncare (fiecare participant i va asigura mncarea din propriul pacheel).

3. La Cacica se va ajunge n jurul orei 14.00 i participanii vor trebui s i asigure un loc de cazare. Fiecare grup va avea o list semnat de printele paroh cu participanii la pelerinaj i un responsabil de grup desemnat din timp, care se va prezenta la punctul de primire i va lua legtura cu organizatorii.

4. Avnd n vedere c este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, este indicat ca tinerii s participe la momentele dedicate lor (pelerinaj, liturghie, vespere, rozarii, procesiune marian) i s fie pregtii din punct de vedere spiritual, contribuind astfel la reuita acestei aciuni diecezane. V reamintim c n aceast perioad Cacica este loc de pelerinaj i mai puin un loc turistic.

Comitetul de organizare

(publicat n Lumina cretinului, august 2000)