Invitaþie pentru tineri la pelerinaj

Dupã ce anul trecut, la Cacica, au "spart gheaþa" organizând pentru prima datã un pelerinaj la nivel diecezan, tinerii sunt invitaþi ºi în acest an sã participe în ziua de 14 august în numãr cât mai mare la acest gest simbolic de cinstire a sfintei Fecioare Maria. Pentru o cât mai bunã organizare a acestui pelerinaj sunt necesare urmãtoarele informaþii:

1. Tinerii vor pleca pe jos în pelerinaj spre Cacica sâmbãtã, 14 august, la ora 11.00 din staþia CFR Iliºeºti, satul Pãltinoasa (9 km de Cacica). Pentru a putea organiza împreunã programul din timpul pelerinajului tinerii sunt rugaþi sã soseascã la locul de plecare pânã la ora 10.00. La Iliºeºti se poate ajunge cu autocarul, cu trenul sau cu autobuzul. Pentru tren existã urmãtoarele posibilitãþi:
din Suceava la ora 5.25 ºi ajunge în Iliºeºti la ora 6.42;
- din Gura Humorului la ora 9.06 ºi ajunge în Iliºeºti la ora 9.18.

De la Suceava poate fi luat orice autobuz care merge spre Gura Humorului sau Vatra-Dornei (pânã la Pãltinoasa), iar de acolo se vor lua autobuzele în direcþia Iliºeºti sau se va merge pe jos pânã la staþia CFR (2-3 km). Cei care vin cu autocarul sunt rugaþi sã programeze plecarea din parohie în aºa fel încât sã soseascã la locul stabilit pânã în ora 10.00.

2. Tinerii vor avea cu ei pancarte care sã-i identifice ca parohie, broºuri cu cântece, rozariu, încãlþãminte uºoarã ºi comodã, pãlãrie de soare sau ºapcã, haine groase, apã, mâncare (fiecare participant îºi va asigura mâncarea din propriul pacheþel).

3. La Cacica se va ajunge în jurul orei 13.30 ºi participanþii vor trebui sã îºi asigure un loc de cazare. Fiecare grup va avea o listã semnatã de pãrintele paroh cu participanþii la pelerinaj ºi un responsabil de grup desemnat din timp care se va prezenta la punctul de primire ºi va lua legãtura cu organizatorii.

4. Având în vedere cã este vorba de un pelerinaj organizat la nivel diecezan, este indicat ca participanþii sã participe la aceste momente pregãtiþi din punct de vedere spiritual (fiind spovediþi), contribuind astfel la reuºita acestei acþiuni. Vã reamintim cã în aceastã perioadã Cacica este loc de pelerinaj ºi mai puþin un loc turistic.

Comitetul de organizare

(publicat în Lumina creºtinului, iulie 1999)